Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 27. hafta heyecanı sona erdi: Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı Attila Szalai’nin son dakika golü ile geçti

Süper Lig’de 27. hafta, dün (28 Şubat) oynanan Kasımpaşa-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından sona erdi. Sarı-lacivertliler, rakibini Miha Zajc ve Attila Szalai’nin golleri ile 2-1 mağlup etti ve ligdeki üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Galibiyet hasreti beş maça çıkan Kasımpaşa’nın maçtaki tek golünü, 67. dakikada Jackson Muleka kaydetti. Ev sahibi ekipte Awer Mabil, 90+7. dakikada hakeme itirazlarının ardından ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı. 

Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı 90. dakikada yıktı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 27. haftasında Kasımpaşa deplasmanına konuk oldu. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maça sarı-lacivertliler hızlı başladı. Dakikalar 6’yı gösterirken Diego Rossi’nin pasına hareketlenen Miha Zajc, sağ ayağının içiyle uzak köşeye nefis bir vuruş yaparak takımını öne geçiren golü atan isim oldu. Öne geçmesinin ardından baskılı oyununa devam eden Fenerbahçe, 17. dakikada Mergim Berisha ile mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Kasımpaşa ise maçtaki ilk net pozisyonuna 35. dakikada girdi. Mamadou Fall’ın ceza sahası içi sağ çaprazından çektiği şutta kaleci Altay Bayındır, topu güçlükle çeldi. Altay’dan seken topu önünde bulan Ben Ouannes, meşin yuvarlağı yan direğe nişanladı. Ev sahibi, 45+2. dakikada ise Umut Bozok ile Fenerbahçe kalesinde tehlike yarattı. Ouannes’in ortasında top ile buluşan Umut, sol ayağının içiyle hiç bekletmeden vuruşunu yaptı fakat Altay Bayındır harika bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

Soyunma odasına yenik durumda giden Kasımpaşa, ikinci yarıya etkili başladı. Ev sahibi, aradığı golü ise 67. dakikada buldu. Awer Mabil’in ortasında kafa vuruşunu yapan Jackson Muleka, kaleci Altay Bayındır’ı avlamayı başardı ve skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Fenerbahçe, kalesinde gördüğü beraberlik golünün ardından tüm riskleri alarak Kasımpaşa kalesine yüklenmeye başladı. İsmail Kartal’ın öğrencileri, 90. dakikada baskılı oyununun meyvesini almayı başardı. Kasımpaşa savunmasından seken topu önünde bulan Attila Szalai, ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşta fileleri sarstı ve Fenerbahçe’ye galibiyeti getirdi. Öte yandan ev sahibi ekipte Awer Mabil, 90+7. dakikada hakeme itirazlarının ardından ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı. 

Kasımpaşa’yı deplasmanda 2-1 yenen Fenerbahçe, ligdeki üst üste üçüncü galibiyetini aldı ve puanını 46’ya çıkardı. Galibiyet hasreti beş maça çıkan Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı. 

Kasımpaşa karşısında yedi kurtarış yapan ve bu sezonki en yüksek sayısını tekrarlayan Altay Bayındır, sakatlıktan döndüğünden bu yana çıktığı üç Süper Lig maçında kalesine gelen 18 şutun 16’sında gol izni vermedi. 

Süper Lig’de üç puanlı sisteme geçilen 1987/88’den bu yana en fazla gole sahne olan hafta geride kaldı (44; 27. hafta)

Süper Lig’in 27. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Adana Demirspor 0-0 Fraport-TAV Antalyaspor

Trabzonspor 3-2 Yukatel Kayserispor

Medipol Başakşehir 1-2 VavaCars Fatih Karagümrük

Demir Grup Sivasspor 2-3 Beşiktaş

Altay 3-2 Gaziantep FK

GZT Giresunspor 3-0 Göztepe

Atakaş Hatayspor 5-2 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Aytemiz Alanyaspor 5-1 İttifak Holding Konyaspor

Galatasaray 4-2 Çaykur Rizespor

Kasımpaşa 1-2 Fenerbahçe

Süper Lig’de 27. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.