Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teniste, 18 yılın ardından ilk kez tek erkeklerde zirvede soyadı Federer, Nadal, Djokovic ve Murray olmayan bir isim var: Daniil Medvedev

Teniste son dönemin başrollerinden Daniil Medvedev, tarihi bir başarıya imza atarak 2022 Şubat ayı sonunda tek erkeklerde dünya bir numarası oldu. 26 yaşındaki Rus raket, Novak Djokovic’i 361 hafta sonra tahtından etti.

Medvedev unvanı, Djokovic’in Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası çeyrek finalinde Jiri Vesely’e elenmesi sonrası elde etti. Medvedev’i ise Meksika Açık’tan yarı finalde, daha sonra kupayı kaldıran Rafael Nadal eledi. Nadal 2022’ye fırtına gibi başlangıcının ardından dünya sıralamasında dördüncülüğe yükseldi.

Medvedev’in bir numara paylaşımı:

Büyük üçlü Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic’le birlikte Andy Murray dışında dünya bir numarası olan son isim, 1 Şubat 2004’te bu unvanı elde eden Andy Roddick idi. Murray dünya bir numarası, 7 Kasım 2016’da olmuştu.

8,615 puanla Novak Djokovic’i (8,465) geride bırakan Daniil Medvedev, Profesyonel Tenisçiler Birliği’nin (ATP) 27. dünya bir numarası oldu. 26 yaşındaki Medvedev’in, 2021 ABD Açık ve 2020 ATP Finalleri de dahil olmak üzere 13 ATP Turu zaferi bulunuyor. Medvedev tura, 2015’te Kremlin Kupası’yla dahil oldu.

Sırasıyla tüm ATP bir numaraları:

Novak Djokovic, yaptığı paylaşımda Medvedev’i tebrik etti:

Daniil Medvedev zirveye oturmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Rusya ve Ukrayna arasında barış istediğini şu cümlelerle dile getirdi:

“Dünyadaki tüm çocukları göz önünde bulundurarak konuşuyorum. Hayatları yeni başlıyor, hepsinin hayalleri ve onları bekleyen çok güzel ilk tecrübeler var. Bu nedenle dünyada, ülkeler arasında barış istiyorum. Çocuklar dünyaya, sevgiye, adalete güvenerek doğar. Birlikte olalım ve onlara yanılmadıklarını gösterelim, çünkü her çocuğun hayal kurmaya devam etmeli.”

Medvedev’in açıklaması:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.