Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna: “Daha çok Türk drone’u satın almak için Türkiye ile konuşuyoruz”

Rusya, Ukrayna’ya saldırmaya devam ediyor. İlişkilerin iki ülke ile de iyi bir seviyede seyretmesinden ötürü Türkiye’nin bu savaşta nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Saldırıyla gündeme tekrar gelen Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin nasıl uygulanacağı kamuoyunu meşgul ederken, diğer yandan Ukrayna’ya satılan İHA ve SİHA’ların da Rusya’ya karşı kullanılması Ankara’yı zor durumda bırakıyor.

Ukrayna’nın İngiltere Büyükelçisi Vadim Prystaiko, İngiliz medyasının sorularını yanıtladı. Bu sorular arasında kendisine yöneltilen Ukrayna’nın Türkiye’den satın aldığı silahsız insansız hava araçları da vardı.

Prystaiko, Ukrayna’daki ordu mensuplarının Türk yapımı saldırı drone’ları ile ilgili Türkiye’de eğitim aldıklarını söyledi.

Bayraktar TB2

Ukrayna’nın elinde saldırı drone’u bulunmadığını fakat “kamikaze” adını verdikleri yeni bir drone türünü üretmeye çalıştıklarını belirten Prystaiko, daha fazla drone konusunda Türkiye ile temas halinde olduklarını şu cümlelerle anlattı:

“Daha fazla saldırı drone’u konusunda Türkiye ile temas halindeyiz. Türkiye bize bunları sağlıyor ama drone’ları etkili bir şekilde kullanmaktan halen uzağız. Yeterli ölçeğe ulaşabilmiş değiliz. Elimizde yeterince drone operatörü var ve bunlar şu anda halen Türkiye’de eğitim alıyorlar.”

Kaynak: BBC Türkçe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.