Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enflasyon verileri açıklandı: TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 54, ENAG’a göre yüzde 123

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatları (TÜFE) şubat ayında yüzde 4,81 arttı. Ocak ayında yüzde 11,10 olan yıllık enflasyon yüzde 50’yi geçerek yüzde 54,44’e yükseldi. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon ocak ayında aylık yüzde 5,44 artarken, son 12 aylık artış yüzde 123,80 oldu.

En yüksek fiyat artışı ulaştırmada

TÜİK verilerine göre ocak ayında tüketici fiyat endeksi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54,44 arttı. Böylelikle enflasyonda aralık ayında görülen 19 yılın zirve seviyesi yenilenmiş oldu. Yıllık TÜFE’de en çok artış gösteren harcama grubu yüzde 75,75 ile ulaştırma oldu. Gıda ve alkolsüz içecekler harcama grubunda yıllık artış yüzde 55, şubat ayındaki artış ise yüzde 4,81 oldu.

ENAG: Yıllık artış yüzde 123,80

Öte yandan, ENAG’a göre enflasyon ocak ayında aylık yüzde 5,44 artarken, son 12 aylık artışı ise yüzde 123,80 olarak gerçekleşti. Fiyat artışının en yüksek olduğu kalem yüzde 9,10 ile giyim ve ayakkabı harcama grubu oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.