Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’daki bilim insanlarından Ukrayna savaşına karşı bildiri: “Derhal durdurulsun”

Rusya’da binlerce bilim insanı ve bilim muhabiri, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarını kınamak için bir bildiri yayımladı. Bildiride Avrupa’da yeni bir savaş başlatılmasının sorumluluğunun tamamen Moskova’ya ait olduğunun altı çizildi ve “Ukrayna’ya yönelik tüm askeri operasyonların derhal durdurulmasını talep ediyoruz” denildi.

Açıklama ilk kez TRV Science adı haber kuruluşu tarafından Rusça yayımlandı. Açıklamaya Rusya Bilimler Akademisi’nden 25 üye de imza attı.

“Avrupa’da yeni bir savaş başlatmanın sorumlusu Rusya”

Metinde Avrupa’da yeni bir savaş başlatmanın sorumlusunun Rusya olduğunun altı çizildi ve “Ukrayna’ya yönelik tüm askeri operasyonların derhal durdurulmasını talep ediyoruz” denildi. Bilim insanları, Rusya’nın saldırganlığının ve bu saldırılar sonucunda Batılı ülkelerden gelen yaptırımların “kendisini uluslararası izolasyona mahkûm etme” anlamına geldiğini de vurguladı.

“İşimize normal bir şekilde devam etmemiz mümkün değil”

Bilim insanları “başka ülkelerden meslektaşları ile işbirliği olmadan devam etmenin imkansız olduğunu” vurguladı ve açıklamalarını şöyle bitirdi:

“Bizim işimize normal bir şekilde devam etmemiz artık mümkün değil.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.