Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gaziantep, Zeugma Dionysos Evi ile metaverse evrenine adım attı

Gaziantep’te düzenlenen “Akıllı Kent Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Metaverse Dünyasına İlk Adım” konulu toplantı Büyükşehir Gezegen Evi’nde yapıldı. Toplantıda, metaverse evreni için Gaziantep’te atılacak adımlar ve kentin izleyeceği yol haritası konuşuldu. Medyascope programcısı Atıf Ünaldı, Metaverse’ün tek VR platformu olmadığını ancak önemli bir çaba olduğunu vurguladı.

Gaziantep’teki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, NFT sanatçıları, bilişim hukukçusu Gökhan Ahi, Medyascope programcısı Atıf Ünaldı ve YouTube fenomeni Kafalar ekibi katıldı.

Programda gençlerin sorularını yanıtlayan Ünaldı, genç fikirlerin topluma yön verecek en büyük etkenlerden biri olduğunu belirtti.

Toplantıda Zeugma Dionysos Evi’nin üç boyutlu tasarımının metaverse evrenine eklendiği duyuruldu.

Bu ilk adımı şehirdeki yapılar başta olmak üzere online toplantılar ve online oyuncu avatarlarının etkileşime geçebileceği mobil uygulamaların takip edeceği aktarıldı

Metaverse evreninin bir şehir planlaması olduğunu belirten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Metaverse, yeni bir fırsat, yeni bir tanıtımdır. Bugün, bu sanal evren için çok önemli bir başlangıç yaptık. Gaziantep’in beş antik kenti, müzeleri, hanları, 100 coğrafi işareti ve bilim merkezi metaverse ile buluşuyor” dedi.

“Metaverse bir vizyon”

Bilişim hukukçusu Gökhan Ahi ise metaverse evreninin sanatsal, eğitimsel bir deneyim olduğunu ifade ederek, “Metaverse bir vizyon. Biz bugün yanlış tanıyoruz. Çünkü hala basında veya magazinde arsa satılan ya da yatırım yapılan bir yer gibi görünüyor. Aslında bu işin temeli, tamamen büyük bir vizyondan oluşuyor. Yani sadece birkaç başlıkla sınırlı değil. NFT ve Block Chain bu sanal evrenin altyapılarında bulunuyor. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik de keza öyle. Bu oluşumun içerisinde çeşitli paydaşlar var. Mühendislik alanları var. Yazılımcılar ve hukukçular var. Dolayısıyla çok katmanlı ve çok paydaşlı bir vizyon” diye konuştu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.