Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Kadıköy’de 8 Mart eylemi: “Koruma, aklama, failleri yargıla”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınlar ve LGBTİ+’lar, İstanbul-Kadıköy’de miting düzenledi. Kadın Meclisleri, Devrimci İşçi Partili Kadınlar, Eşitlik Kadın Örgütü, FKF’li Kadınlar, İlerici Kadınlar Derneği, Kadınlar Direnişte – Özgür Kadın Dayanışması ve Sosyalist Kadın Hareketi’nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+’lar “Şiddeti, sömürüyü bitireceğiz. Eşit ve özgür yaşayacağız” pankartı açtı.

Kadın Meclisleri, Devrimci İşçi Partili Kadınlar, Eşitlik Kadın Örgütü, FKF’li Kadınlar, İlerici Kadınlar Derneği, Kadınlar Direnişte – Özgür Kadın Dayanışması ve Sosyalist Kadın Hareketi’nin çağrısıyla kadınlar ve LGBTİ+’lar bugün (6 Mart), İstanbul-Kadıköy’de bir miting düzenledi.

“Şiddeti, sömürüyü bitireceğiz. Eşit ve özgür yaşayacağız” pankartı açan kadınlar ve LGBTİ+’lar, “Koruma, aklama, failleri yargıla”, “Yaşasın 8 Mart”, “Kadın cinayetlerini durduracağız” sloganları attı.

Mitingde erkekler tarafından öldürülen kadınlar da anıldı.

Mitingde konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Çoğulcu gücümüzle geleceğe doğru ilerliyoruz. Dünyanın bütün kadınlarıyla birleşerek eşitsiz düzeni yıkacağız” dedi.

Boşanmak istediği eşi tarafından 2013’te bıçaklanarak öldürülen Muhterem Evcil’in ablası Çiğdem Evcil de mitinge katılanlar arasındaydı.

Çiğdem Evcil, “Muhterem gibi bütün kadınlar aynı mücadeleyi gökyüzünden bizimle veriyor. Acımız büyük ama mücadelemiz daha büyük” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.