Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eskrimde millilerimizden tarihi başarı: Yıldız Kız Flöre Milli Takımı, Avrupa ikincisi oldu

Türkiye Yıldız Kız Flöre Milli Takımı, Sırbistan’da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Milli takım, elde ettiği başarı ile Türk eskrim tarihinin bu kategorideki en iyi Avrupa derecesine ulaştı. 

Yıldız Kız Flöre Milli Takımı, Avrupa ikincisi oldu

Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası’nda heyecan, 26 Şubat tarihinde Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde başladı. Yıldız Kız Flöre Milli Takımı ise dün (6 Mart) tarihi bir başarının altına imza attı. Fatıma Zehra Anbarlılar, Alisa İsbir, Almıla Birçe Durukan ve Elif Su Ay’dan oluşan milli takım, finalde İtalya’ya 45-35 yenilerek Avrupa ikincisi oldu. Milli takım, elde ettiği başarı ile Türk eskrim tarihinin bu kategorideki en iyi Avrupa derecesine ulaştı. Yıldız Kız Flöre Milli Takımı ayrıca, 2021-2022 sezonunu Avrupa Eskrim Konfederasyonu sıralamasında birinci tamamladığı için turnuva sonunda kupa ile ödüllendirildi. 

Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası, bugün (7 Mart) yıldız erkekler epe, yıldız erkekler flöre ve yıldız kızlar kılıç kategorilerinde gerçekleştirilecek takım müsabakalarının ardından sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.