Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika’daki futbol maçında ortalık savaş alanına döndü: Queretaro valisi kimsenin ölmediğini açıklarken, yerel kaynaklar ise 17 kişinin hayatını kaybettiğini iddia ediyor

Meksika 1. Futbol Ligi’nde Queretaro ile Atlas arasındaki karşılaşmada ev sahibi ekibin taraftarlarının konuk taraftarlara saldırması üzerine kavga çıktı. Queretaro valisi, çıkan olaylarda kimsenin ölmediğini açıklarken, yerel kaynaklar ise 17 taraftarın hayatını kaybettiği, en az 22 kişinin yaralandığı iddia ediyor. 

Queretaro-Atlas maçında ortalık savaş alanına döndü

Meksika 1. Futbol Ligi’nde (Liga MX) Queretaro ile Atlas, 5 Mart Cumartesi’yi 6 Mart Pazar’a bağlayan gece yarısı karşı karşıya geldi. La Corregidora Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın 29. dakikasında konuk ekip öne geçti. Dakikalar ilerledikçe saha içindeki gerginlik tribünlere yansımaya başladı. 63. dakikada ise taraftarlar arasında adeta meydan savaşı yaşandı. Queretaro taraftarlarının konuk taraftarlara saldırması üzerine futbol tarihinin gördüğü en büyük kavgalardan biri çıktı. Taraftarlar silah ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Yaşanan büyük kaosun ardından futbolcular sahayı terk ederken, bazı futbolcular ise taraftarları sakinleştirebilmek için yedek kulübesinde kalmayı tercih etti. Ancak polis ekipleri başta olmak üzere futbolcuların bu çabası da öfkeden gözü dönmüş taraftarları durdurmaya yetmedi.

Liga MX Başkanı Mike Arriola, Twitter’da yaptığı paylaşımda kavgaya neden olan sorumluların cezalandırılacağını duyurdu ve Meksika futbolunda yaşanan şiddet olaylarını kınadı: “Queretaro’daki Corregidora stadyumunda yaşanan şiddet kabul edilemez ve üzücü. Stadyumdaki güvenlik eksikliğinden sorumluyuz ve örnek olacak şekilde cezalandırılacaklar. Oyuncularımızın ve taraftarlarımızın güvenliği önceliktir.”

Queretaro Valisi Mauricio Kuri, çıkan olaylarda kimsenin ölmediğini, 24’ü erkek ikisi kadın olmak üzere 26 kişinin hastaneye kaldırıldığını, bu kişilerden üçünün ise durumunun ciddi olduğunu açıkladı. Kuri, “La Corregidora Stadyumu’nda bugün yaşanan şiddeti şiddetle kınıyorum. Kulübün sahibi olan şirketin hesap vermesi gerekiyor. Ben kanunun tüm sonuçlarıyla birlikte uygulanması talimatını verdim. Yapılan cezasız kalmayacak” dedi.

Yerel kaynaklar, 17 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti

Liga MX yönetimi, Queretaro ile Atlas arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle dün (6 Mart) oynanması gereken maçları ileri bir tarihe erteledi. Ligde mücadele eden diğer takımlar, olayları kınayan açıklamalar yayınlarken, TV Azteca muhabiri David Medrano Felix ise yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, çıkan olaylarda 17 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.  

Meksika, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile birlikte 2026 Dünya Kupası’nın ev sahiplerinden biri olacak. Queretaro şehri yetkilileri, bu tarz olayların kupa sırasında yaşanmaması için yoğun çaba içinde olacaklarını kamuoyuna duyurdu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.