Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (30): MVP yarışında son çeyreğe girdik – Sakatlıklara rağmen playoff mücadelesini sürdüren Cleveland Cavaliers ve Cedi Osman

NBA’de sezonun son çeyreğinde 30. NBA Panorama’nın gündem maddeleri; üzerine konuşması keyif veren MVP ödülü yarışı ve sakatlıkların sekteye uğrattığı Cleveland Cavaliers ile Cedi Osman’ın performansı.

1) Playoff’a doğru yol aldığımız sezonda MVP yarışı

NBA’de 60’lı maç sayılarına ulaştığımız dönemde tartışmaların alevlendiği sezon ödüllerinden biri, Kia En Değerli Oyuncu (MVP) ödülü. Kısıtlı kadrosuna rağmen 38-26 derecesiyle Batı Konferansı’nda altıncı sırada bulunan Denver Nuggets’ın lideri Nikola Jokic, NBA.com‘un güncel MVP sıralamasında lider konumda. İlk beşi sırasıyla Joel Embiid, Giannis Antetokounmpo, DeMar DeRozan ve Ja Morant tamamlıyor.

57 maçta %57.1 saha içi yüzdesiyle 25.8 sayı, 13.8 ribaund, 8 asist, 1.4 top çalma, 0.8 blok ve 3.8 top kaybı ortalamalarıyla oynayan Jokic, Nuggets’ın dün gece (6 Mart) uzatmada New Orleans Pelicans’ı 138-130 mağlup ettiği karşılaşmada 16/22 saha içi isabet oranıyla 46 sayı, 12 ribaund, 11 asist, 3 top çalma, 4 blok ile unutulmayacak bir performansa daha imza attı.

“Joker”ın Wilt Chamberlain’e nazire yaptığı Pelicans maçı performansı:

https://twitter.com/NBATurkiye/status/1500719978370240512

Bir önceki NBA Panorama’da James Harden ile birlikte etkileyici başlangıçlarından bahsettiğimiz Joel Embiid, 51 maçta 29.5 sayı (ortalama 9.6 serbest atış isabetiyle), 11.2 ribaund, 4.4 asist, toplam 2.5 top çalma-blok istatistikleriyle ligin sayı lideri.

Beş maçta aldığı dört mağlubiyetin ardından dört maçtır kazanan Milwaukee Bucks’tan Giannis Antetokounmpo, Jokic ile beraber 25+ sayı, 10+ ribaund, 5+ asist ortalamaları yakalayan iki oyuncudan biri. Maç başına toplam 2.4 top çalma ve blok ile istikrarlı savunma katkısını veren Giannis’in en önemli artısı, Yılın Savunmacısı (DPOY) ödülü için de eşit derecede iddalı bir aday olması.

11 maçlık serisi bulunan Michael Jordan’ın ardından Chicago Bulls formasıyla üst üste 10 maçta 30 sayı barajını aşarak tarihe geçen DeMar DeRozan, maç sonlarında büyük sorumluluk aldığı şubat ayında %58.4 saha içi yüzdesiyle 35.9 sayı, 6.1 ribaund, 5.5 asist ortalamaları yakalamış ve Doğu Konferansı’nda ayın oyuncusu seçilmişti.

Son dönemde basketbol severlerin sosyal medyada en çok seyrettiği isim olan Ja Morant, kasım ayının ardından ikinci kez MVP sıralamasında ilk beşe girdi. Memphis Grizzlies, Morant önderliğinde 44-22 dereceye ulaşarak Batı Konferansı’nda ikinci sıradaki Golden State Warriors ile galibiyet yüzdesi farkını 0.05’e indirdi. 22 yaşında maç başına 1.6 üçlük isabetiyle 27.6 sayı, 5.8 ribaund, 6.6 asist, 1.2 top çalma istatistikleri yakalayan Ja Morant, birçokları için NBA’in resmi olmayan bir ödülü olan “izlemesi en keyifli oyuncu” sıralamasında ilk sıraya yerleşmiş durumda.

2) Cleveland Cavaliers’ın playoff mücadelesi ve Cedi Osman

Son sekiz maçta altı mağlubiyet yaşayan Cleveland Cavaliers, yaşadığı sakatlıklara rağmen ligin en merakla takip edilen takımlarından biri olmayı başararak playoff mücadelesini sürdürüyor. 37-27 derecesiyle Doğu Konferansı’nda altıncı sırada konumlanan Cavs, bu sezonki performansıyla kariyerinde ilk kez All Star seçilmesiyle ödüllendirilen Jarrett Allen’ı sakatlar listesine eklemek zorunda.

Dün geceki Toronto Raptors galibiyetinde sakatlanan Allen’ın, The Athletic’ten Shams Charania’ya göre parmağı kırıldı ve şu an için belirsiz süre parkelerden uzak kalacak. Bir diğer taze All Star Darius Garland, sırtındaki sakatlık nedeniyle son 13 maçın beşinde forma giyebildi.

Shams Charania’nın paylaşımı:

Collin Sexton ve Ricky Rubio’yu sezon kapatan diz sakatlıkları sonucu kaybeden Cavaliers’ta, kısa rotasyonuna yapılan Caris LeVert ve Rajon Rondo takviyeleri de şu anda kısa süreli sakatlıkları sebebiyle eksik diğer isimler.

2021-22 sezonunda 64 maçın 52’sinde forma giyerek takımın sağlıklı ve istikrarlı katkı sağlayan isimlerinden biri olan Cedi Osman, Philadelphia 76ers potasına gönderdiği 20 sayının ardından Raptors karşısında 32 dakikada 17 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 2 top çalmalık katkı sağladı.

Cedi Osman’ın 17 sayılık performansı:

3) Alperen Şengün’den double-double

Furkan Korkmaz, iki milli basketbolcumuzu karşı karşıya getiren Sixers-Cavs maçında yalnızca yedi dakika süre bulabildi. Şubat ayında %41.5 saha içi oranıyla 6.5 sayı, 2.5 ribaund, 1.5 asist ortalamalarıyla oynayan Furkan’a destek, takım arkadaşı Joel Embiid’ten geldi. 

USA Today Philadelphia 76ers muhabiri Ky Carlin’e konuşan Embiid, Furkan Korkmaz hakkında, “Ona ‘Moralini ne çok düşür, ne çok yüksek tut’ dedim. Ona inancım tam, en kısa zamanda toparlayacaktır” dedi.

Alperen Şengün, 5 Mart’ta oynanan Denver Nuggets maçında 11 sayı, 10 ribaund, birer asist, top çalma ve blok ile double double yaptı. Mart ayında çıktığı dört maç başına 21 dakika süre bulan Alperen, %37.1 saha içi yüzdesiyle 8.8 sayı, 6 ribaund, 1.8 asist, 1.3 top çalma, 1.3 blok, 0.8 top kaybı ortalamalarıyla oynuyor. 19 yaşındaki milli basketbolcunun istikrarlı savunma katkısı ve son dört maçta yalnızca üç top kaybı yapması dikkat çekici.

Alperen Şengün’den 11 sayı & 10 ribaund:

https://twitter.com/NBATurkiye/status/1500009903276052481

Houston Rockets’ın son 14 maçta 12 mağlubiyeti bulunuyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler