Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya sınırında uyuşturucu ile yakalanan ABD’li kadın basketbolcu Brittney Griner gözaltına alındı

ABD’li kadın basketbolcu Brittney Griner, uyuşturucu madde olan “hash” yağı ve sıvıyı gaza dönüştüren aparatıyla Rusya sınırından geçmek isterken gözaltına alındı. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yaptığı açıklamada, Griner’ın serbest bırakılması için çalışıldığını söyledi.

Rusya Gümrük Örgütü yaptığı açıklamada, Brittney Griner’ın ismini vermeden Moskova’da Sheremetyevo Havaalanı’nda şubat ayında bir sporcunun göz altına alındığını açıklamıştı. WNBA’de Phoenix Mercury’de forma giyen Griner, yedi kez All Star seçilirken 2016 ve 2021’de (Tokyo 2020) ABD Kadın Basketbol Milli Takımı ile iki olimpiyat oyunları altın madalyası kazandı.

WNBA’in kış arasında Avrupa’da forma giyen sporculardan olan ve 2014’ten beri Rusya’nın Ekaterinburg şehrindeki UMMC Ekaterinburg takımında forma giyen Brittney Griner’ın beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması söz konusu. Soruşturma süreci devam eden 31 yaşındaki basketbolcunun, FIBA Kadınlar EuroLeague’de dört şampiyonluğu bulunuyor.

Phoenix Mercury, oyuncuları hakkındaki durumun farkında oldukları ve yakından takip ettiklerini açıklarken ABD Kadın Basketbol Milli Takımı yetkilileri, Griner’ın milli kariyeri boyunca ortaya koyduğu profesyonellikten bahsederek destek mesajı verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken da Griner’ın durumu üzerine çalışmak ve vatandaşlarının hakkını korumak için elçilik ekibinin yetkilendirildiğini söyledi.

Kaynak: Reuters

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.