Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 28. hafta heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u ağırladığı maçta kazanan çıkmadı

Süper Lig’de 28. hafta heyecanı, dün (6 Mart) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, 17. dakikada İrfan Can Kahveci’nin kırmızı kart görmesi nedeniyle uzun süre bir kişi eksik oynadığı karşılaşmada Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından lider Trabzonspor’un yenilmezlik serisi 12, Fenerbahçe’nin ise dört maça çıktı. Günün diğer maçlarında VavaCars Fatih Karagümrük, sahasında Altay ile 0-0 berabere kalırken, Fraport TAV Antalyaspor ise Demir Grup Sivasspor’u 1-0 yendi.

Dev maçta kazanan çıkmadı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan müsabakaya ev sahibi hızlı başladı. Ancak Fenerbahçe’nin 17. dakikada 10 kişi kalması, maçın gidişatını tamamen değiştirdi. İrfan Can Kahveci’nin Manolis Siopis’in bacağına bastığını pozisyonu VAR’ın uyarısıyla izleyen Zorbay Küçük, Fenerbahçe’nin milli futbolcusuna doğrudan kırmızı kart gösterdi. Sarı-lacivertlilerin 10 kişi kalmasının ardından oyunun kontrolünü eline alan Trabzonspor, 22. dakikada öne geçti. Abdülkadir Ömür’ün sol kanattan açtığı ortada meşin yuvarlağı önünde bulan Anthony Nwakaeme, yaptığı vuruşta fileleri sarstı ve takımını öne geçiren isim oldu. Bu sezon Süper Lig’deki 10. golünü atan Nwakaeme, Trabzonspor’un lig tarihinde Fenerbahçe’ye attığı 100. golü kaydetti. Yıldız futbolcu ayrıca, Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe’ye karşı ilk kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, 10 kişi oynamasına rağmen 30. dakikadan itibaren Trabzonspor kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. Miguel Crespo’nun sağ kanattan yaptığı ortada altıpas bölgesinden kafa vuruşunu yapan Attila Szalai, kaleci Uğurcan Çakır engeline takıldı. Uğurcan’dan dönen topu önünde bulan Serdar Dursun’un şutunu, Trabzonspor’un genç stoperi Ahmetcan Kaplan çizgiden çıkarmayı başardı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası, bordo-mavililerin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 1-0 önde giden Trabzonspor, ikinci yarının başlaması ile birlikte ayağa kısa paslar yaparak oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Ancak Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu dakikalarda Fenerbahçe kalesinde net pozisyonlar bulmayı başaramadı. Dakikalar ilerledikçe seyircisinin desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler, 71. dakikada skorda dengeyi sağladı. Mert Hakan Yandaş’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ön direğe hareketlenen Miha Zajc, yaptığı şık kafa vuruşunda fileleri sarstı. Zajc, böylelikle bu sezon ligdeki altıncı golünü kaydetmiş oldu. Maçın en önemli kırılma anlarından birisi ise 84. dakikada yaşandı. Djaniny’nin pasında top ile buluşan Anthony Nwakaeme, altıpas bölgesinden boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı yan direğe nişanladı. Karşılaşma, Nwakaeme ve Zajc’in karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi.

Süper Lig’de üst üste 20 haftayı lider bitirmeyi garantileyen Trabzonspor, kulüp tarihinde daha uzun bir seriyi en son 1980/81 sezonunda yakalamıştı. 

Fenerbahçe, Trabzonspor’u konuk ettiği son 25 Süper Lig maçını kaybetmedi (13G 12B).

Süper Lig’in 28. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1-0 Adana Demirspor

Çaykur Rizespor 1-2 GZT Giresunspor

Göztepe 2-3 Kasımpaşa

İttifak Holding Konyaspor 2-0 Galatasaray

VavaCars Fatih Karagümrük 0-0 Altay

Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor

Fraport-TAV Antalyaspor 1-0 Demir Grup Sivasspor

Süper Lig’in 28. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

Yukatel Kayserispor-Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş-Medipol Başakşehir

Gaziantep FK-Atakaş Hatayspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler