Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Feminist Gece Yürüyüşü öncesi Taksim’de son durum

*Kapak fotoğrafı: Beril Eski

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul-Taksim’de 20. kez düzenlenecek olan Feminist Gece Yürüyüşü öncesi İstanbul Valiliği, Beyoğlu’nda gösteri ve yürüyüş yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Metro İstanbul ise Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattının valilik kararıyla bugün saat 13:00’ten itibaren kapatıldığını duyurdu.

İstanbul-Taksim/ 8 Mart öncesi

Bu akşam (8 Mart) 19:30’da düzenlenecek Feminist Gece Yürüyüşü öncesi İstanbul Valiliği, aldığı önlemlerle yürüyüşü engellemeye hazırlanıyor. İstanbul Valiliği, 7 Mart’ta yaptığı açıklamayla Taksim’deki yürüyüşe izin verilmeyeceğini şöyle duyurdu:

“Sosyal medya yoluyla yapılan bazı paylaşımlarda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Taksim Meydanı ve çevresinde, çeşitli etkinlikler düzenleneceği yönünde çağrılar yapıldığı tespit edilmiştir. Beyoğlu Kaymakamlığımızca 08 Mart 2022 Salı günü Beyoğlu ilçemiz sınırları dahilindeki toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma vb. kanuna aykırı eylemlere; hak ve özgürlüklerin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca müsaade edilmeyecektir.”

Metro İstanbul ise Taksim metro istasyonunun, Şişhane metro istasyonunun İstiklal Caddesi çıkışının ve  F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattının 13:00’ten sonra kapatılacağını duyurdu. 

Yürüyüşe saatler olmasına rağmen kolluk kuvvetleri, Taksim İstiklal Caddesi’nde sıkı önlemler alıp neredeyse her sokak girişini barikatlarla kapattı. Kadınlar ise 19 yıldır olduğu gibi bu yıl da yürümeye kararlı olduklarını sosyal medya hesaplarından duyuruyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.