Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Erkek Tenis Takımı, Davis Kupası elemelerinde Özbekistan’ı 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez Dünya Grubu 1 kategorisine yükseldi

Türkiye A Milli Erkek Tenis Takımı, Davis Kupası eleme mücadelesinde Özbekistan’ı 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez Dünya Grubu 1’e yükseldi.

Marsel İlhan’ın kaptanlığını yaptığı takımda Altuğ Çelikbilek, Cem İlkel, Yankı Erel ve Ergi Kırkın yer alıyor. Altuğ (159.) ve Cem (189.), dünya sıralamasında ilk 200’de yer alan sporcularımız.

4 Mart gününün karşılaşmaları, Cem İlkel’in Sanjar Fayziev’e 6-3, 6-7, 6-4 set skorlarıyla 2-1 mağlup olması, Altuğ Çelikbilek’in Sergey Fomin’i 2-0 (6-3, 6-4) mağlup etmesiyle 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci gün çiftler mücadelesinde Fayziev-Fomin ikilisi, Altuğ ve Yankı Erel’i 2-0 mağlup etti. Altuğ Çelikbilek’in Sanjar Fayziev’i 2-1 mağlup etmesiyle ülkeler arasında skor 2-2’de bir kez daha eşitlendi.

Cem İlkel, Sergey Fomin karşısında iki seti de tie-break ile sonuçlanan maçta galip gelince Türkiye, Dünya Grubu 1’de mücadele etmeye hak kazandı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, bu başarıyı “Dünya Grubu 2’den 1’e yükselerek tarihimizde bir ilki başardık. Ülkemize hayırlı olsun” diyerek kutladı.

Cem’in maç sayısının ardından milli takımın sevinci:

İki galibiyete imza atarak takıma önemli katkı sağlayan Altuğ Çelikbilek,” beIN Tenis” programına konuk olduğu yayında, takım arkadaşı Cem’i şu sözlerle kutladı: “Stresliydik ve stresi yöneterek kazanmamız çok değerli. Cem’in son maçtaki stresini bildiğim için, performansı beni çok duygulandırdı.”

Altuğ’un açıklamaları:

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) çatısı altında düzenlenen Davis Kupası, 1900 yılından beri erkek milli takımlarını karşı karşıya getiriyor. Erkek raketler için “Tenisin Dünya Kupası” olarak tanımlanan organizasyonda, Dünya Grubu, Dünya Grubu 1, Dünya Grubu 2 ve Dünya Grubu 3 olarak tanımlanan seviyeler var.

Davis Kupası finalleri, 2022 Eylül ayında oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.