Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genç sanatçılar için Alfa 2022 başvuruları başladı

Her yıl Ankara’da daha önce kişisel sergi açmamış bir genç sanatçının ilk sergisini gerçekleştirmeye aracı olan “Alfa 2022″nin başvuruları başladı. Sergi açmayı planlayan gençler, 22 Mayıs 2022’ye kadar başvurabilecek, serginin tarihi daha sonra açıklanacak.

Çevrimiçi kültür-sanat platformu Sanat Okur, 2018’den beri her yıl Ankara Müze Evliyagil bünyesinde, kısa süreli sergi ve projelerin de gerçekleştirildiği ArtOda’da “genç sanatçılara itici bir güç olabilmek için” daha önce kişisel sergi açmamış bir genç sanatçının ilk sergisini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Sergi, yalnızca Ankara’da bulunan üniversitelerin resim, heykel, seramik, fotoğraf, video, grafik tasarım bölümlerinin lisans, yüksek lisans veya doktora programlarına devam eden veya bu programların birinde öğrenimlerini tamamlamış kişilerin başvurularına açık.

Sergisi açılacak genç sanatçıları ise bir sanatçı, bir koleksiyoner, bir küratör ve bir akademisyenin oluşturduğu jüri belirliyor. 

Geçen yılın sergisi

Geçen yıl ilk kişisel sergisi “Organik İlişkiler Ağı” ile ziyaretçilerini ağırlayan Özge Yalacak, sergisinde salgın sürecindeki gündelik hayatıyla bir şekilde ortaklık kurduğu ve yeni bağlar geliştirdiği mekanlara odaklanmıştı. 

Başvuru şartlarına buradan ulaşabilirsiniz.

*Kapak fotoğrafı Özge Yalacak’ın sergisinden

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.