Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs yardımıyla 57 bin dolarlık Pokemon kartı alan kişiye üç yıl hapis cezası

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Georgia eyaletinde yasadışı bir şekilde 85 bin dolar koronavirüs yardım fonu alan ve bu paranın 57 bin 789 doları ile Pokemon koleksiyon kartı alan kişi üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Georgia eyaletinde yaşayan 31 yaşındaki Vinath Oudomsine, sahibi olduğunu iddia ettiği işyerini eğlence sektöründe gösterdi ve ABD Küçük İşletmeler Yardım Fonu’na başvurdu. Oudomsine’nin işyerinde kaç kişiyi istihdam ettiği ve işletmesinin yıllık geliri konusunda yalan söylediğini de belirtildi.

Böylece koronavirüs yardım fonundan 85 bin dolar yardım alan Oudomsine’nin bunun 57 bin dolarıyla Pokemon koleksiyon kartı aldığı ve bu kartların da Pokemon karakteri Charizard’a ait olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.