Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinema yazarı Murat Özer yaşamını yitirdi

Sinema yazarı, eleştirmen, dergi yönetmeni ve program danışmanı Murat Özer (56) yaşamını yitirdi.


Sinema yazarı Uğur Vardan, Özer’in yaşama veda ettiğini “Benim yakışıklı, zeki, her daim güleç, ele avuca sığmaz, hayat dolu arkadaşım… Dokunduğun her insandaki derin izlerinle hep hatıralarımızda olacaksın… Tüm sevenlerinin başı sağ olsun…” diyerek duyurdu. 

2007-2010 yılları arasında Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) başkanlığını yürüten Özer’in iki yılı aşkın süredir kanser tedavisi gördüğü ve memleketi Adapazarı’nda son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. 

Murat Özer kimdir?

23 Şubat 1966’da Adapazarı’nda dünyaya gelen Özer, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde toplam 11 yıl okudu.

Özer, 1990’da 2000’e Doğru dergisinde sinema yazılarına başladı. Aydınlık, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet, Radikal, Hürriyet, Yeni Binyıl gazetelerinde ve sinema.combeyazperde.com internet sitelerinde çalıştı. 
Kariyeri boyunca çok sayıda derginin ve televizyon programının danışmanlığını yapan Özer, son olarak haftalık sinema dergisi Arka Pencere’nin yayın yönetmenliğini üstleniyordu. 

Özer, oyuncu Feride Özer ile evliydi ve bir kız çocuk babasıydı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.