Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (214): Rusya’nın Ukrayna saldırısı Avrupa’yı nasıl değiştirdi? Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu nasıl etkiliyor? – Prof. Dr. Zeynep Alemdar, Dr. Hürcan Aslı Aksoy ve Dr. Serpil Açıkalın ile söyleşi

Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi‘nin üyesi, uluslararası ilişkiler alanında çalışan üç kadın, Prof. Dr. Zeynep Alemdar, Dr. Hürcan Aslı Aksoy ve Dr. Serpil Açıkalın, üçüncü haftasına giren Rusya’nın Ukrayna saldırısının şimdiden görülen ve öngörülebilir sonuçlarını değerlendirdi.

Alman Bilim ve Politika Vakfı Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Aksoy, Almanya’nın pasifist dış politika yaklaşımını terk ederek hızlı bir militerleşme sürecine girdiğine dikkat çekti, savaşın Avrupa’nın enerji politikalarına etkisini yorumladı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika araştırmacısı Dr. Serpil Açıkalın ise savaşın, uzmanlık alanına giren ülkelere etkisini analiz ederken petrol ve doğalgaz üretenlerle üretmeyenlerin tutumlarının nasıl farklılaştığına dikkat çekti. Açıkalın değerlendirmesinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Libya, Mısır, Tunus ve Fas’ın pozisyonlarına, ekonomik ve siyasi koşullarına atıfta bulundu.

Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi Kurucusu, Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Dekanı ve uluslararası ilişkiler profesörü Zeynep Alemdar da, kadınların ateşkes, müzakere, arabuluculuk ve barış süreçleri ile dış politika ve güvenlik politikalarının yapım süreçlerine katılımlarının yarattığı farkları örnekleriyle anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler