Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (10 Mart 2022): Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da | Nevşin Mengü ile Kiev’de yaşam ve ölüm | İsrail ile ilişkilerde dönüm

Editör: Egemen Gök

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki defa ertelenen “helalleşme” ziyareti için Diyarbakır’da.

15 yıl sonra ilk kez bir İsrailli lider Türkiye’yi ziyaret ediyor. İki gün sürecek programının dünkü (9 Mart) ilk gününde Anıtkabir’e çıkan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de bir araya geldi. Resmi temaslarının ardından dün akşam İstanbul’a gelen Herzog ve eşi bugün öğle saatlerinde Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagoğu’nu ziyaret etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 15. gününde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Antalya’da, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Bir buçuk saat süren görüşme sonrası hem Rus hem de Ukrayna dışişleri bakanları ayrı ayrı basına açıklamalarda bulundu. Görüşmeden bir sonuç çıkmadı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu Güne Bakış’ta bu akşam, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretini, Şalom gazetesi köşe yazarı Karel Valansi ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un ziyaretini, gazeteci Nevşin Mengü ile Kiev’den izlenimlerini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.