Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus milyarder Roman Abramovich’in İngiltere’deki tüm mal varlığı donduruldu – Chelsea’nin satışı durduruldu

İngiltere, Rus milyarder Roman Abramovich’i yaptırım listesine dahil ederek tüm mal varlıklarını dondurma kararı aldı. Bu kararın ardından Chelsea’nin satışı da askıya alındı.

İngiltere’den Roman Abramovich’e yaptırım

Birleşik Krallık’a girişi yasaklanan Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea’nin yönetimini yine kulübe bağlı olan Chelsea hayır kurumunun mütevelli heyetine devrettiğini açıklamıştı. Abramovich, kısa süre içinde kararında değişikliği gitti ve Chelsea’yi satılığa çıkardığını kamuoyuna duyurmuş, kulübün satışından elde edeceği geliri ise Ukrayna’daki savaş mağdurlarına bağışlayacağını belirtmişti. Ancak İngiltere hükümetinin aldığı yaptırım kararı, Maviler’in satışını çıkmaza soktu. İngiltere, Rus milyarder Roman Abramovich’i yaptırım listesine dahil ederek ülkedeki mal varlıklarını dondurma kararı aldı. Ayrıca Rosneft Başkanı Igor Seçin ve Rus iş insanları Oleg Deripaska ve Platon Lebedev’e de yaptırım uyguladı. İngiltere ayrıca Alexey Miller, Andrey Kostin, Nikolay Tokarev’in de yaptırım listesine eklendiği açıklandı.

Chelsea’yi zor günler bekliyor

İngiltere hükümetinin Roman Abramovich hakkında aldığı kararın ardından Chelsea’nin satışı da askıya alındı. BBC‘nin haberine göre, Chelsea, sezonun kalan maçlarında bilet satışı yapamayacak ve sadece kombine bileti olanların stada girmesine izin verecek. Kulübün resmi ürünlerini satan mağazalar da bir sonraki duyuruya kadar kapalı duracak. Chelsea’nin önümüzdeki dönemde yaşayacağı sıkıntılar bunlarla da bitmiyor. Londra kulübü, kontratı biten oyuncularla yeni sözleşme imzalayamamasının yanı sıra herhangi bir oyuncusunun satışını gerçekleştiremeyecek ve yeni transfer yapamayacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan açıklama geldi

İngiltere hükümeti, Roman Abramovich’e getirilen yaptırım hakkında açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, “Abramovich, çelik şirketi Evraz, Norilsk Nickel’de hisse sahibi ve Chelsea FC’nin sahibi. Rus petrol şirketi Sibneft’in yüzde 73 hissesini 2005 yılında devlete ait gaz devi Gazprom’a 9,87 milyar sterline sattı. Net değeri tahmini olarak 9,4 milyar sterlin. 1990’larda Putin yönetiminde öne çıkan birkaç oligarktan biri” bilgisi verildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş hakkında konuştu. Yaptırımlar konusunda acımasız olacaklarını dile getiren Johnson, “İngiltere, Putin’in Ukrayna’ya yönelik vahşi saldırısını destekleyenler için güvenli liman olamaz. Bugünkü yaptırımlar, Birleşik Krallık’ın Ukrayna halkına verdiği sarsılmaz desteğin son adımıdır. Sivillerin öldürülmesine, hastanelerin yıkılmasına ve egemen müttefiklerin yasadışı işgaline olanak sağlayanların peşine düşerken acımasız olacağız” ifadelerini kullandı..

Chelsea’nin mali olarak yaşadığı sıkıntılardan faydalanan Abramovich, 2003 yılında Londra temsilcisini 160 milyon euroluk bir bedel karşılığında satın alarak futbol dünyasına adımını atmıştı. 2003 yılından bu yana 13 farklı teknik direktör ile çalışan Roman Abramovich, ikisi UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 19 kupa sevinci yaşadı.

Roman Abramovich’in Chelsea dönemi ile ilgili haberimiz:

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.