Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor: Karim Benzema, yıldızlar karması Paris Saint-Germain’i kupadan eledi

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda rövanş ayağı, dün (9 Mart) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fransa deplasmanından 1-0 mağlubiyet ile dönen Real Madrid, sahasında oynadığı karşılaşmada yıldızlar karması Paris Saint-Germain’i 3-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmada yenik duruma düşen lacivert-beyazlılara galibiyeti getiren golleri, Fransız yıldız Karim Benzema kaydetti. Günün diğer maçında Manchester City ile Sporting Lizbon, sahadan golsüz eşitlik ile ayrıldı. Portekiz’deki ilk maçı 5-0 kazanan İngiltere temsilcisi, bu sonucun ardından adını çeyrek finale yazdıran diğer ekip oldu. 

Karim Benzema’dan resital

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanş maçında Paris Saint-Germain’i (PSG) konuk etti. Santiago Bernabeu Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetti. 

Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi hızlı başladı. Ancak Vinicius Junior ile bu bölümde etkili olan Real Madrid, istediği gol pozisyonlarını üretmeyi başaramadı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan ve Kylian Mbappe’nin bulunduğu kanadı etkili kullanan PSG, 39. dakikada öne geçti. Hızlı gelişen PSG atağında Neymar’ın harika pasına hareketlenen Mbappe, ceza sahası içinden şık bir vuruşa imza atarak Real Madrid filelerini sarstı. Fransa’daki ilk maçta da gol sevinci yaşayan yıldız futbolcu, böylelikle bu sezon Devler Ligi’ndeki gol sayısını altıya çıkarmış oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, PSG’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Real Madrid, ikinci yarının ilk dakikalarında sahada varlık gösteremedi. Bu durumun farkında olan Carlo Ancelotti, 57. dakikada Camavinga ve Rodrygo değişiklikleriyle saha içine müdahale etti. Real Madrid, iki genç yıldızının oyuna girmesinin ardından PSG’yi daha ileride karşılaşmaya başladı. İspanya temsilcisi, aradığı golü ise kaleci Gianluigi Donnarumma’nın ikramı ile buldu. Karim Benzema’nın baskısı sonrası hata yapan Donnarumma, meşin yuvarlağı Vinicius Junior’a yolladı. Brezilyalı yıldız, topu kontrol eder etmez uygun durumdaki Karim Benzema’ya pasını çıkardı. Benzema ise fileleri sarsarak takımını umutlandıran isim oldu. Real Madrid, beraberlik golünün ardından oyunun momentumunu tamamen eline geçirdi. Ev sahibi, 76. dakikada ise öne geçmeyi başardı. Real Madrid’in 36 yaşındaki yıldızı Luka Modric’in pasında top ile buluşan Benzema, kendisinin ve takımının ikinci golünü PSG filelerine yolladı. Üst üste yediği gollerin ardından oyundan kopan Fransa temsilcisi, 78. dakikada kalesinde bir gol daha gördü. Marquinhos’un savunmadan uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Karim Benzema, hiç bekletmeden vuruşunu yaptı ve uzun yıllar unutulmayacak maçta Real Madrid’i çeyrek finale taşıyan isim oldu. 

Üç farklı Şampiyonlar Ligi maçında üç ve üzeri gol atan ilk Fransız oyuncu olan Karim Benzema, turnuva kariyerinde bir sezondaki en yüksek gol sayısına ulaştı.

Karim Benzema, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde hat-trick yapan en yaşlı oyuncu oldu (34 yıl, 80 gün)

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş ayağında dün (9 Mart) oynanan karşılaşmalar:

Real Madrid 3-1 PSG (3-2)

Manchester City 0-0 Sporting Lizbon (5-0)

Bu sonuçların ardından Real Madrid ve Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen takımlar oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler