Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden, Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı: “Rus ekonomisine darbe indireceğiz”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı. Yeni yaptırımlara göre Rusya öncelikli ticaret listesinden çıkartıldı. Biden, “Rus ekonomisine darbe indireceğiz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya’ya uygulayacakları yeni yaptırımlar konusunda kamuoyuna bilgi verdi ve Rusya’nın ticarette “kayırılan ülke” pozisyonundan çıkarıldığını açıkladı:

Bu ülke arasında en iyi imkanlar dahilinde ticari işlemler yapılıyor, herhangi engel olmuyor, gümrük vergileri en düşük uygulanıyor. Kalıcı normal ticari ilişkisi kaldırıldığında Rusya’nın ABD ile ticareti zorlaşacak. Rus ekonomisine bu kararla çok ciddi bir darbe indirmiş olacağız.”

“Putin’i hesap vermesi için köşeye sıkıştıracağız”

Biden diğer yandan deniz ürünleri, votka ve elmas ürünlerinin ithalatının da önüne geçileceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hesap vermesi için köşeye sıkıştıracaklarını belirten Biden, “Putin’in IMF ve Merkez Bankası’ndan borç almasını yasaklayacağız” dedi.

Biden’dan Rus oligarklara: “Rus halkından para çalan insanlar”

Rus oligarklarının peşinde olduklarını bir kez daha hatırlatan Biden, G7 ülkelerinin de bu oligarklara karşı adım attıklarını söyledi ve oligarklara bir kez daha seslendi:

“Rus halkından para çalan insanlar bunlar. Bizim ülkelerimizde haksız kazançları saklıyorlar. Yaptıklarının acısını çekmek durumundalar. Tatil yapmaya gidiyorlar, yüz milyonlarca dolar harcıyorlar.”

“Putin’e darbe indireceğiz”

Batılı müttefikleriyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlar konusunda tek bir ses olarak adım attıklarını söyleyen Biden, “Rublenin değeri yüzde 50 azaldı, 240 ruble 1 dolara denk geliyor. Ekonomi çökmesin diye Moskova borsası iki hafta boyunca kapalı kaldı. Ülkenin kredi notu çöp statüsüne indi” dedi.

“Doğrudan çatışmaya girmeyeceğiz”

Ukrayna’da Rusya ile doğrudan bir çatışmaya girmeyeceklerinin altını bir kez daha çizen Biden, NATO ile Rusya arasındaki bir çatışma çıkarsa bu durumun 3. Dünya Savaşı’na yol açacağını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanması ihtimaline yönelik iddialar hakkında da konuşan Biden, “Rusya kimyasal silah kullanırsa çok ciddi bedel ödeyecek” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.