Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (11 Mart 2022): Erdoğan dış politikada vites mi değiştirdi? & Diyarbakır Kılıçdaroğlu ile helalleşti mi?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 16. günde devam ediyor. İki tarafın dışişleri bakanları dün Antalya’da görüştü ama toplantıdan ateşkes kararı çıkmadı. Türkiye’nin diplomasi trafiği ise devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden telefonda görüştü. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un ziyaretinin ardından şimdi de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye’yi ziyareti bekleniyor. Tüm bu görüşmeler, Türkiye’nin dış politikasına ilişkin ne gösteriyor? İktidar dış politikada vites mi değiştirdi? Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu yorumladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti ikinci gününde. Uçaktan iner inmez HDP binasının önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakırlı ailelerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun kentte temasları sürüyor. Diyarbakırlılar’a “Sizden af dilemeye geldik” diyen Kılıçdaroğlu, halktan hangi tepkileri aldı? Kürtlerle helalleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu için Diyarbakır halkı ne diyor? Olası adaylık durumunda Kılıçdaroğlu bölgeden destek alabilir mi? Medyascope muhabiri Ferit Aslan, ziyaretten izlenimlerini aktardı.

İstanbul’da yoğun kar yağışı ikinci günde devam ediyor. Medyascope muhabiri Ali Macit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden, İstanbul’da son durumu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.