Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşı: 34’ü çocuk, 86 Türkiye vatandaşı Mariupol’de bir camide mahsur kaldı

Reuters haber ajansının haberine göre, Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’de 34’ü çocuk 86 Türkiye vatandaşı mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların bölgede bulunan bir camiye sığındığı belirtildi. Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği ise bugün (11 Mart) tahliye edildi.

Haberde, Rus birliklerinin bu sabah erken saatlerden itibaren bütün şehri bombaladığı belirtildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başladığı 24 Şubat’tan itibaren 13 bin 719 Türkiye vatandaşının tahliye edildiğini söyledi.

Kiev Büyükelçiliği kapatıldı

Kiev Büyükelçiliği

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği ise güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Elçilik personeli Kiev’den ayrılırken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, büyükelçiliğin Ukrayna’nın başkenti Kiev’den Romanya sınırındaki Çernivtsi şehrine taşınmakta olduğunu açıkladı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.