Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda Erkek Ragbi Milli Takımı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımı eleştirilere sebep oldu – The All Blacks: “Durduk, dinledik ve anladık. Özür dileriz”

“The All Blacks” lakaplı Yeni Zelanda Erkek Ragbi Milli Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptıkları kutlama mesajı için özür diledi. Yapılan ilk paylaşımda yer alan kadınların, hep yardımcı görevlerdeki kişiler olması tepki toplamıştı.

8 Mart Kadınlar Günü’nü, erkek ragbi oyuncularının bu sporu yapmasına yardımcı olan kadınlar üzerinden gören All Blacks’in, Yeni Zelanda Kadın Ragbi Milli Takımı’nı (The Black Ferns) da görmezden gelmesi uluslararası eleştirilere sebep oldu.

Dünya şampiyonu apoletli Black Ferns’ün, son altı Ragbi Kadınlar Dünya Kupası’nda beş şampiyonluğu bulunuyor. All Blacks’in tepki çeken paylaşımında, “Sevdiğimiz sporu yapmamızda yardımcı olan tüm kadınlara; eşlere, annelere, kızlara, doktorlara, fizyoterapistlere, hakemlere ve taraftarlara teşekkür ederiz” cümlesi yer alıyordu.

İngiliz milli ragbici Katherine Merchant, Twitter üzerinden tam olarak bu mantalite nedeniyle Dünya Kadınlar Günü’nün önemli olduğuna dikkat çekti. All Blacks’in yayınladığı videoda, 2018’de sevgilisine saldırdığı ortaya çıkan Sevi Reece’in de yer alması, bir diğer tartışma konusu oldu.

Bu gelişmelerin ardından Yeni Zelanda Erkek Ragbi Milli Takımı, yine sosyal medya üzerinden “Durduk, dinledik ve anladık. Dünya Kadınlar Günü’nü yanlış bir şekilde kutladık ve özür dileriz” paylaşımında bulundu.

All Blacks’in ikinci paylaşımı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.