Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 29. hafta heyecanı başlıyor: Trabzonspor’un rakibi Göztepe – Dev derbide Galatasaray’ın konuğu Beşiktaş

Süper Lig’de 29. hafta heyecanı, bugün oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Trabzonspor’un rakibi Göztepe 

Trabzonspor, bugün (12 Mart) Göztepe ile kozlarını paylaşacak. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Ali Şansalan yönetecek. 

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 28 karşılaşmada topladığı 67 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 52 gol atarken kalesinde ise yalnızca 21 gol gördü.

Galatasaray, Kasımpaşa, İttifak Holding Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve Yukatel Kayserispor engellerini kayıpsız geçen Trabzonspor, geçen hafta Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, uzun süre 10 kişi oynayan rakibi ile 1-1 berabere kalarak bir puana razı oldu. Son 12 lig maçında sekiz galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Abdullah Avcı’nın öğrencileri, Göztepe ile oynadığı son altı lig maçının birini kaybetti. Öte yandan Trabzonspor, ligde oynadığı son 20 iç saha maçında 14 galibiyet ve altı beraberlik aldı. Abdullah Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, son beş karşılaşmada dört kez fileleri sarstı ve takımının toplam 13 puan kazanmasına katkıda bulundu. 

Küme düşme hattında yer alan Göztepe, Süper Lig’de oynadığı son beş karşılaşmadan puan çıkaramadı. İzmir temsilcisi, kötü gidişatın sorumlusu olarak gördüğü Nestor El Maestro ile yollarını ayırdı. Göztepe, yeni teknik direktörü Stjepan Tomas ile ilk  maçına Trabzonspor karşısında çıkacak. 

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında

Fenerbahçe, yarın (13 Mart) Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Volkan Bayarslan yönetecek. 

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 10 maçta sadece 19 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son dört maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 47 puan ile dördüncü sırada yer alıyor.

Süper Lig’de zirve yarışından kopan, Ziraat Türkiye Kupası’na ise çeyrek final aşamasında veda eden Fenerbahçe, son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde karşılaştığı Slavia Prag’a her iki maçta yenildi ve turnuvaya play-off turunda veda etti. 

Uzun süre 10 kişi oynadığı karşılaşmada Trabzonspor ile berabere kalan Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor’a konuk olduğu son üç maçında da puan kaybetti. Öte yandan deplasmanda çıktığı son iki lig maçını kazanan Fenerbahçe, bu sezon üst üste üç dış saha galibiyeti alamadı. İsmail Kartal’ın bu maçta gol yollarındaki en büyük kozu ise Serdar Dursun olacak. Milli santrfor, bu sezon attığı dokuz gol ile takımının en golcü ismi konumunda.

Francesco Farioli’nin Aytemiz Alanyaspor’u ise ligde çıktığı son iki maçı kazandı. Akdeniz temsilcisi, 28 haftası tamamlanan ligde topladığı 46 puan ile beşinci sırada yer alıyor. 

Dev derbide Galatasaray’ın konuğu Beşiktaş

Galatasaray, 14 Mart Pazartesi günü ezeli rakibi Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Atilla Karaoğlan yönetecek. 

Galatasaray’da hedef üç puan

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı sekiz karşılaşmada iki galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 28 haftası tamamlanan ligde topladığı 35 puan ile 12. sırada bulunuyor.  

Üst üste aldığı Göztepe ve Çaykur Rizespor galibiyetleri ile çıkışa geçen Galatasaray, İttifak Holding Konyaspor’a mağlup olmaktan kurtulamadı. Öte yandan temsilcimiz Galatasaray, Avrupa’nın dev kulüplerinden Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona ile Camp Nou’da kozlarını paylaştı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada gol sesi çıkmadı. İspanya’dan istediğini alan sarı-kırmızılılar, rövanş maçında Barcelona’yı 17 Mart Perşembe günü NEF Stadyumu’nda konuk edecek. 

Barcelona maçı ile moral depolayan Galatasaray, Domenec Torrent yönetiminde çıktığı ilk üç lig maçında da öne geçip dokuz puan kaybederken, daha sonraki beş karşılaşmanın tamamında geri düşmesine rağmen sekiz puan toplamayı başardı. Torrent’in bu maçtaki en büyük kozu ise Bafetimbi Gomis olacak. Galatasaray’daki ikinci dönemini geçiren Fransız yıldız, Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarında toplam üç gole imza atarak beğeni toplamıştı.

Beşiktaş, taraftarlarına üç puan hediye etmek istiyor

Önder Karaveli yönetimindeki Beşiktaş, son 12 haftada 24 puan topladı. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 28 karşılaşmada ise topladığı 45 puan ile lider Trabzonspor’un 22 puan gerisinde yedinci sırada yer alıyor.

Altay ve Demir Grup Sivasspor galibiyetleri ile çıkışa geçen Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında ise Yukatel Kayserispor’a elenerek hayal kırıklığı yarattı. Son olarak Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar, ligdeki yenilmezlik serisini dokuz maça çıkardı. 

Galatasaray ile sezonun ilk yarısında oynadığı maçı 2-1 kazanan Beşiktaş, rakibine konuk olduğu son dokuz lig maçının altısını kaybetti. Öte yandan siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 27 maçın yedisini kaybederek kötü bir görüntü çizdi. Beşiktaş, şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda yalnızca sekiz mağlubiyet almıştı.

Süper Lig’in 29. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

12 Mart Cumartesi

Atakaş Hatayspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Altay-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor

Trabzonspor-Göztepe

13 Mart Pazar

Yukatel Kayserispor-İttifak Holding Konyaspor

Medipol Başakşehir-Fraport-TAV Antalyaspor

Adana Demirspor-Demir Grup Sivasspor

Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe

14 Mart Pazartesi

Galatasaray-Beşiktaş

GZT Giresunspor-Gaziantep FK

Süper Lig’de 29. hafta öncesinde oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.