Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ELIAMEP ve Medyascope güçlerini birleştirdi

Medyascope ile Atina merkezli Avrupa ve Dış Politika Vakfı’nın (ELIAMEP) Türkiye Programı güçlerini birleştiriyor ve ortak bir webinar serisine başlıyor. Projenin amacı, Türkiye iç ve dış politikasında gündemi belirleyen konular hakkında çoğulcu bir diyaloğu teşvik etmek.

Center for Applied Turkey Studies’in (CATS Network*) sunduğu, Mercator Vakfı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan ELIMED projesi, yuvarlak masa tartışmaları formatında 75 dakikalık yedi webinardan oluşacak.

Medyascope ile işbirliğinde düzenlenen webinarlarda, yedi önemli alanda, bilinçli ve çözüm odaklı bir tartışmanın teşvik edilmesi amaçlanıyor.

2022’nin sonuna dek düzenlenecek webinarlarda tartışılacak konular, Türkiye’nin iç politikasından dış politikasına, basın özgürlüğünden Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, Türkiye’nin Asya ve Avrasya’ya yönelik gelişen politikasına kadar uzanıyor.

Webinarlar ve sonuç bildirileri, ELIAMEP ve Medyascope’un internet sitelerinde ayrı ayrı yayımlanacak. Webinarların canlı yayınları İngilizce olacak, ardından Türkçe özetleri hazırlanacak.

Proje üyeleri:

  • Bahar Başer, Doç. Dr., Durham Üniversitesi
  • Nicholas Danforth, Misafir Araştırmacı, German Marshall Fund
  • Eliza Gheorghe, Dr., Bilkent Üniversitesi
  • Ioannis N. Grigoriadis, Dr., Bilkent Üniversitesi
  • Ekrem Güzeldere, Proje Yöneticisi, Berghof Vakfı
  • Dimitris Tsarouhas, Doç. Dr., Bilkent Üniversitesi
  • Eylem Yanardağoğlu, Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi
  • Kaya Heyse, Haber Koordinatörü, Medyascope

İlk konu: Batı’ya alternatif | Tüm yönleriyle Avrasyacılık

Yarın saat 17:00’de Medyascope YouTube hesabında canlı yayınlanacak ilk webinarın konusu, Türkiye’nin Batı’ya alternatif olarak yönünü Avrasya’ya ve Asya’ya döndürmesi. Moderatörlüğünü Dr. Ioannis N. Grigoriadis’in üstleneceği webinarın konukları, İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Habibe Özdal, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Kardaş ve araştırmacı ve 23. Dönem Milletvekili Suat Kınıklıoğlu.

Proje hakkında detaylı bilgi için bakınız.

*Berlin’de bulunan CATS Network, Mercator Vakfı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. CATS, Türkiye üzerine araştırmalarda bulunan düşünce kuruluşları ağı CATS Network’ün kuratörüdür. ELIAMEP ve Medyascope ortaklığında geliştirilen ELIMED medya serisi, CATS Network’ün bir projesidir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.