Güne Bakış (14 Mart 2022): Seçim yasası değişiyor, iktidar ne hedefliyor? | Sağlık çalışanları G(ö)revde

Editör: Egemen Gök

14 Mart Tıp Bayramı sağlık çalışanlarının grevi ile geçiyor. Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) başlattığı, “Hakkımız Olanı Alacağız” sloganı ile düzenlenen “Büyük G(ö)rev” 14-15 Mart’ta Türkiye genelinde yapılacak.

Cumhur İttifakı’nın ortakları AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve seçim yasalarında değişiklik öngören 15 maddelik yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. Teklifte yüzde 10’luk ülke geneli seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi öngörülürken, seçim sürecinde cumhurbaşkanının devlet imkânlarını kullanarak seçim propagandasına katılmasının önü açıldı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta bu akşam, Medyascope muhabirleri Dilek Şen, Özgecan Özgenç ve Aytuğ Özçolak İstanbul, Ankara ve İzmir’den sağlık çalışanlarının eylemini, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ise sağlıkçıların taleplerini anlattı. Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ise Cumhur İttifakı tarafından TBMM’ye sunulan seçim yasasındaki değişikliği değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.