Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikroscope’un 10. sayısı yayında: “Kadın”

“Bakmak için değil görmek için” sloganıyla yola çıkan edebiyat dergisi Mikroscope‘un 10. sayısı yayında.

Çevrimiçi olarak her ay internet sitesinden okuyucuyla buluşan Mikroscope, 10. sayısında “kadın” temasıyla sizlerle buluşuyor.

Bu sayıda çeşitli kadınlık deneyimlerine şahit olurken, “Gözetmek Üzerine” yazısı ile kapsayıcılığın giderek belirsizleşen sınırlarına, Duygu Çayırcıoğlu ile “Kadınca Bilmeyişlerin Sonuna” ve “Pamukanne” ile Türkiye’nin ilk kadın yönetmenlerinden birine rastlayacaksınız.

Ayrıca, Özen Yula’nın yazıp yönettiği “Hayat Der Gülümserim” oyununu ve oyun hakkında Selda Coşgun tarafından yapılmış küçük bir söyleşiyi de bulacaksınız.

Buket Arbatlı ve Özlem Akıncı tarafından hazırlanan, Samantha Schweblin’in “Ağızdaki Kuşlar” öykü incelemesini ve Müge İplikçi’nin “Zeytin Dalı” programında Buket Uzuner ile seyyah Zeynep Hanım konuşmasını YouTube kanalımızda bulabilirsiniz. Deniz Altunay’ın Tuğba İçer ile “Pamukanne” adlı yazı hakkında yaptığı söyleşiyi dinlemek için de Spotify ve Apple Podcast gibi platformlara göz atabilirsiniz.

Mikroscope‘un yeni sayısını mikro-scope.com adresinden okuyabilir ve Spotify’dan dinleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.