Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (18): Koç Üniversitesi’nde öğrenciler neyi protesto ediyor?

Z Kuşağı Tartışıyor’da bu hafta Koç Üniversitesi’nde 28 Şubat’tan beri devam eden öğrenci protestoları konuşuldu. Ali Deniz Çakır’ın moderatörlüğünde, Koç Üniversitesi öğrencileri ve aynı zamanda Odeon Hareketi üyeleri; Cem Karbuz, Beyzagül Bekçi, Emirhan Bakan ve İsmail Ergün okullarındaki artan yemekhane fiyatları, çalışma ücretlerinin yetersizliği, burs ihtiyaçları, bazı ortak alanların kadınlı-erkekli kullanımının engellenmesi ve koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek durma noktasına getirilen kulüp faaliyetlerine dair sorunları tartıştı.

“Yurt parasını biriktirebilmek için okulu dondurup garsonluk yaptım”

Başarı bursu konusunda bizzat mağduriyet yaşayanlardan biri olduğunu söyleyen Sosyoloji ve Psikoloji bölümü öğrencisi Cem Karbuz, cep harçlığını ancak 26 aylık bir mücadelenin sonunda elde edebildiğini söyledi. İngilizcesi yeterli olmasına rağmen bir sene hazırlık okuması gerektiğini belirten Cem, okul yurt masraflarını karşılamadığı için yarım dönem ara verip garsonluk yaptığını sözlerine ekledi.

“Yemek fiyatları neredeyse yüzde 50 arttı”

Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Beyzagül Bekçi ise Odeon Hareketi olarak dikkat çektikleri başka bir konu olan cep harçlığının yetersizliği hakkında konuştu. Son altı ayda yaklaşık yüzde 50 artan yemek fiyatlarının öğrencileri de zor durumda bıraktığını vurgulayan Bekçi, cep harçlığı 600 lira artmış olmasına rağmen normal bir öğrencinin yemek masraflarını karşılamak konusunda yetersiz kaldığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.