Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisine tepki: “Dışardan ithal sistem teklifi”

Kabine toplantısının ardından konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altı muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini hedef aldı. Erdoğan, kabinedeki değişiklikler, Antalya Diplomasi Forumu ve Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Sekiz değişiklikle kabinemizi dinamik tutacak adımları attık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kabinedeki görev değişikliklerine değinen Erdoğan, “Vahit (Kirişçi) hocamızın çiftçimizin, ormancımızın vizyonunun geliştirecek adımları atacağına inanıyorum. Bekir Pakdemirli kardeşimize bundan sonraki hayatından başarılar diliyoruz. Bekir kardeşimizin birikiminden ve enerjisinden farklı alanlarda istifade etmeyi elbette sürdüreceğiz. Kabinedeki görevler bir bayrak yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağladığı hızlı ve etkin karar alma fırsatı sayesinde yaptığımız sekiz değişiklikle kabinemizi dinamik tutacak adımları attık” dedi.

“Milyonlarca insanın işsiz kaldığı, herkesin yarınından umut kestiği kara günler yaşadık”

“Eskiden Türkiye olarak kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamada, işinin, aşının, ekmeğinin sürekliliğini sağlamada sıkıntı çekiyorduk” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir anda milyonlarca insanın işsiz kaldığı, herkesin yarınından umut kestiği kara günler yaşadık. Bugün ise gelişmiş devletlerin bile çaresiz kaldığı krizleri başarıyla yönettiğimiz bir yerde duruyoruz. Bütün bunları son 10 yıldır maruz kaldığımız vesayet oyunlarına, terör saldırılarına, darbe girişimlerine, siyasi ve ekonomik tuzaklara rağmen başardık.”

Erdoğan’dan güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisine tepki

Altı muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Dikkat ederseniz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanlar, bunca zamandır ortaya kayda değer bir alternatif koyamadılar. Tek söyledikleri her şeyi eskiye döndürecekler. Hatırlarsanız, geçen yıl yeni anayasa tartışması açmış ve muhalefetten kendi anayasa tekliflerini beklediğimizi söylemiştik. Aradan geçen bunca zamana rağmen ortaya tek bir anayasa metni teklifinin konamadığını üzüntüyle gördük. Yönetim sistemi değişikliğine dair ortaya koydukları tek bir metin var. O da zaten kendilerine ait değildir. Yurtdışında hazırlanmış bir raporu kendi çalışmalarıymış gibi kamuoyuna çıkartanların ülkenin ve milletin hiçbir meselesi konusunda fikir çilesi çekmedikleri, çalışmadıkları açıkça ortadadır. Üstelik bu işten geriye akıllarda kalan tek şey, içinde zaten dişe dokunur bir unsur olmayan, dışardan ithal sistem teklifi değil, masadaki yer, koridordaki sıra kavgasıdır. Bizim zaten hayata geçirdiğimiz veya hazırlıklarını yıllar, aylar öncesinden açıkladığımız işleri kendi fikirleriymiş gibi söyleyerek içine düştükleri gülünç duruma değinmeye gerek bile duymuyorum.”

Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna’ya gidiyor

Antalya Diplomasi Forumu’na değinen Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya ve Ukrayna’ya gideceğini açıkladı. Erdoğan, “Dışişleri Bakanımızı yarın (16 Mart) Moskova’ya gönderiyorum. Perşembe günü (17 Mart) de Ukrayna’ya gidecek. Yarın, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile buluşacağız. Kendisini misafir edeceğiz” dedi.

Çiftçilere sulama, enerji ve kredi desteği

Konuşmasının sonunda çiftçilere seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

“Çiftçilerimize sulama, enerji ve kredi konusunda üç önemli müjdemiz var. İlk olarak tarımı su ile bereketlendirerek daha üst seviyelere çıkarmak için barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla bitirerek milli ekonomiye kazandıracağız. Üreticilerimiz yıllık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Çiftçilerimizi tarımsal sulamadaki artışların zorladığınız biliyoruz. Sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını artırmayı planlıyoruz. Böylece tarım alanlarımda sulama alanları genişlediği için üretim artarken, enerji maliyetlerindeki azalma sayesinde çiftçilerimizin gelirleri de artacaktır. Üçüncü müjde ise hazine faiz destekli kredi üst limitini, çiftçilerimiz için artırıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.