Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (15 Mart 2022): Seçim yasası değişikliği kime yarar? & Rus oligark Abramoviç İstanbul’da

Seçim yasası değişikliğinin nasıl sonuçları olacak, değişiklik hangi partilere yarayacak? AKP ve MHP’nin hazırladığı seçim yasası değişikliği önerisi TBMM’ye sunuldu. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, öngörülen değişiklikleri Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de Şükran Şençekiçer’e yorumladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 20. günde devam ediyor. Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, Rus devlet televizyonu Kanal 1’de inanılması güç bir protesto düzenledi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına “savaş” demenin yasaklandığı, diyenlerin en az 15 yıl hapisle cezalandırılabildiği ülkenin devlet televizyonundaki protesto, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Ovsyannikova hemen gözaltına alındı.

Dünyaca ünlü Rus iş insanı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın “oligarklardan” Roman Abramoviç İstanbul’da. Abramoviç dün saat 18.30 sularında özel jetiyle İstanbul’a geldi. Yaklaşık 7 buçuk saat İstanbul’da kalan özel jet, Moskova’ya gitmek üzere havalandı. Jetin yolcuları arasında Abramoviç’in olup olmadığı bilinmiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.