Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özel jetiyle 10 günde iki kez İstanbul’a gelen Rus oligark Roman Abramovich, sabah saatlerinde Moskova’ya döndü

Yahudi asıllı Rus iş insanı Roman Abramovich dün saat 18.30 sularında özel jetiyle İstanbul’a geldi. Abramovich’in 65 milyon dolar değerindeki özel jeti LX-RAY, bugün 16:15’te İsrail’in Tel Aviv şehrinden kalktı ve yaklaşık iki saat sonra İstanbul Havalimanı’na indi. Abramovich’in dünyaca ünlü lüks yatı Solaris’in ise 19 Mart’ta İstanbul’da olması planlanıyordu ancak yeni rotası henüz belli değil. Abramovich’in jeti dün gece saatlerinde İstanbul’dan kalkarak Moskova’ya döndü.

Dünyaca ünlü Rus iş insanı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın “oligarklardan” Roman Abramovich son 10 günde ikinci kez İstanbul’a geldi.

Abramovich’in in özel jeti 5 Mart’tan 12 Mart’a kadar İstanbul Havalimanı’nda kaldı. 12 Mart’ta ise İstanbul’dan Moskova’ya uçan jet 13 Mart’ta Moskova’dan Tel Aviv’e gitti. Dün 16:15 sularında Tel Aviv’den kalkan jet, yaklaşık iki saat sonra İstanbul Havalimanı’na indi. Jet, bu sabah saat 05.00 civarında havalandı ve TSİ 09.15 civarında Moskova’ya indi.

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin editörü Avi Scharf’ın tweetlerinde de, Abramovich’in uçağının hareketliliği ve rotasına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Abramovich’in yatının da İstanbul’a gelmesi planlanıyordu

Abramovich’in sahip olduğu iki yat da benzer bir hareketlilik içinde. Abramovich’in “Eclipse” adlı lüks yatı 21 Şubat’ta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine “askeri bir operasyon” başlatmasından üç gün önce, Karayipler’deki Sint Maarten Adası’ndan yola çıktı, şu an Akdeniz’e doğru ilerliyor. Abramovich’in bir diğer lüks yatı Solaris’in ise 13 Mart’ta Karadağ’dan İstanbul’a gelmesi ve 19 Mart’ta saat 15.00 sıralarında İstanbul’a varması planlanıyordu. Ancak yatın rotası güncellenirken varış noktası henüz kesinleşmedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası Batı’da yatırımları bulunan pek çok Rus oligark, art arda ağır yaptırımlarla karşılaşmaya başladı. Bazı oligarkların malvarlıklarına, yatlarına el konulurken bu yaptırımlardan nasibini alan isimlerden biri de Abramovich. Chelsea kulübünün sahibi olan Roman Abramovich’e İngiltere hükümeti seyahat ve uçuş yasağı getirdi. Yaptırımlardan kurtulmak için sahibi olduğu Chelsea kulübünü satmaya karar veren Abramovich’in bu satış işlemi de İngiltere hükümeti tarafından askıya alındı.

Chelsea kulübünün satışı için Türkiye’de olabilir

Abramovich, hem kulübün satışı hem de bir dizi yeni yatırım için birçok ülkedeki fırsatları gözden geçiriyor. Chelsea kulübüne talip kişilerden birinin de AB Grup Holding’in sahibi Muhsin Bayrak olduğu belirtiliyor. İddialara göre Bayrak ile Abramovich, kulübün satışı için geçen hafta İstanbul’da görüştü.

Abramovich Türkiye’de yatırım yapabilir

Abramovich’in Türkiye’ye yatırım yapma ihtimalinin kuvvetli olduğu da belirtiliyor. Batı’nın Abramovich dahil Rus oligarklara uyguladığı yaptırımların ardından Türkiye’de yeni iş ortaklıkları kurmayı planlayan Abramovich’in, hangi sektörlere yöneleceği ise şimdilik belirsiz.

Bu haberlere de göz atabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.