Süper Lig’de 29. hafta heyecanı sona erdi: Dev derbide kazanan Galatasaray

Süper Lig’de 29. hafta, dün (14 Mart) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Dev derbide Galatasaray, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı Kerem Aktürkoğlu’nun attığı goller ile 2-1 mağlup etti. Kerem’in her iki golünde de asisti, Mısırlı santrfor Mostafa Mohamed yaptı. Beşiktaş’ı tek golü ise Rıdvan Yılmaz’dan geldi. Günün diğer maçlarında Medipol Başakşehir, Fraport TAV Antalyaspor’a 1-0 mağlup olurken, GZT Giresunspor ise Gaziantep FK’yı 2-1 ile geçti.

Kerem Aktürkoğlu-Mostafa Mohamed ortaklığı galibiyeti getirdi

Süper Lig’in 29. haftası, dev bir derbiye sahne oldu. Galatasaray, sahasında ezeli rakibi Beşiktaş ile kozlarını paylaştı. NEF Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi çok hızlı başladı. Seyircisinin desteğini arkasına alan Galatasaray, ilk bölümde Beşiktaş kalesini abluka altına aldı. Ancak maçın ilk net pozisyonunu bulan ekip Beşiktaş oldu. 15. dakikada Rachid Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda Necip Uysal’ın kafasını sıyıran top, kaleci Inaki Pena’nın bakışları arasında kaleye yöneldi. Ancak Omar Elabdellaoui, Kenan Karaman’dan önce hamle yaptı ve topu çizgiden çıkardı. 17. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile net bir pozisyondan faydalanamayan Galatasaray, 22. dakikada ise öne geçmeyi başardı. Ceza sahası içinde top ile buluşan Mostafa Mohamed, Beşiktaş savunmasını ipe dizerek Kerem Aktürkoğlu’na pasını çıkardı. Kerem ise Mohamed’in bu ikramını geri çevirmedi ve meşin yuvarlağı fileler ile buluşturdu.

Golün ardından baskısına devam eden Galatasaray, 32. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Sağ taç çizgisi önünde Umut Meraş’tan topu kapan Mostafa Mohamed, ön direğe hareketlenen Kerem’e harika bir orta açtı. 23 yaşındaki yıldız, Mohamed’in ortasında yaptığı kafa vuruşu ile kaleci Ersin Destanoğlu’nu maçta ikinci kez avladı. Galatasaray, ilk 45 dakikayı 2-0 önde tamamladı. 

Soyunma odasına 2-0 geride giden Beşiktaş, ikinci yarıda Galatasaray kalesinde daha fazla gözükmeye başladı. Ancak Önder Karaveli’nin öğrencileri, bu bölümde Inaki Pena’yı zorlayacak pozisyonlar üretemedi. Marcao ve Victor Nelsson’un savunmadaki etkili oyunu ile Beşiktaş’a karşı koyan sarı-kırmızılılar, 85. dakikada Rıdvan Yılmaz’ın golüne engel olamadı. Rachid Ghezzal’ın pasında top ile buluşan Rıdvan, yerden yaptığı sert vuruşta fileleri sarsarak aradaki farkı bire indirdi. Ancak kalan dakikalar, konuk ekibe yetmedi. 

Dev derbide konuk ettiği Beşiktaş’ı 2-1 yenen Galatasaray, puanını 38’e çıkardı ve ligde 11. sıraya yükseldi. Son iki haftada dört puan kaybeden Beşiktaş ise sekizinci sıraya geriledi. 

Galatasaray, Domenec Torrent yönetiminde skor dezavantajı yaşamadığı ilk Süper Lig maçını Beşiktaş’a karşı oynadı (9 maç).

Beşiktaş’ı konuk ettiği son beş Süper Lig maçının dördünü kazanan Galatasaray (1B), bu galibiyetlerin tamamında iki ve üzeri gol sevinci yaşadı. 

Galatasaray’ın Beşiktaş galibiyeti paylaşımı:

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1503449128243798024?s=20&t=K0dE8dEPWSdSFxNf0MK65Q

Domenec Torrent ve Kerem Aktürkoğlu’nun galibiyet sevinci (beIN Sports)

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1503449634777223174?s=20&t=K0dE8dEPWSdSFxNf0MK65Q

Süper Lig’in 29. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Atakaş Hatayspor 3-0 VavaCars Fatih Karagümrük

Altay 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Kasımpaşa 3-1 Çaykur Rizespor

Trabzonspor 4-2 Göztepe

Yukatel Kayserispor 2-3 İttifak Holding Konyaspor

Adana Demirspor 2-3 Demir Grup Sivasspor

Aytemiz Alanyaspor 2-5 Fenerbahçe

Medipol Başakşehir 0-1 Fraport-TAV Antalyaspor 

Galatasaray 2-1 Beşiktaş

GZT Giresunspor 2-1 Gaziantep FK

Süper Lig’de 29. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.