Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den Erdoğan’a: “Kendisine göre Türkiye’de hiçbir sorun yok, milletçe Şirinler Köyü’nde yaşıyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında konuştu. Konuşmasında ekonomi üzerinden iktidara yüklenen Akşener, 14 Mart Tıp Bayramı ve hekimlerin yaşadığı sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akşener, Cumhur İttifakı’nın TBMM Başkanlığı’na dün sunduğu seçim yasası teklifi hakkında ise herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. 

“Kendisine göre Şirinler Köyü’nde yaşıyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim ayçiçek yağı, zeytinyağı gibi sorunlarımız yok” açıklamasını yorumlayan İYİ Parti lideri, Erdoğan’ın toplumun yaşadığı sorunlardan habersiz olduğunu öne sürerek, “Kendisine göre, ülkemizde evine ekmek götüremeyen de yok. Akaryakıt kuyruğu da yok. Ekmek kuyruğu da yok. İşsizlik de yok. Yoksulluk da yok. Yolsuzluk da yok. Hatta Türkiye’de hiçbir sorun yok, milletçe Şirinler Köyü’nde yaşıyoruz” dedi.

Ev kadınlarının durumu

Akşener ev kadınlarının durumuna da dikkat çekti. Ziyaret ettiği ilçelerde ev kadınlarının çok ciddi ekonomik sorunlar yaşadığını gözlemlediğini aktaran Akşener, “Ev ekonomisinin temel direği olan ev kadınları iktidar tarafından çantadaki keklik görülen ve o nedenle AK Parti’nin umursamazlığından en fazla mustarip olan kesimdir” diye konuştu. 

14 Mart Tıp Bayramı

Akşener, konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı’nı şu sözlerle kutladı: “Bu vesileyle, bir kez daha ülkemizin bağımsızlık ateşine har olan, kendini mesleğine, vatanına ve milletine adayan, Tıbbiyeli Hikmet’in açtığı bayrağı bugün devralan, fedakârlığın ve özverinin simgesi tüm hekimlerimizin, 14 Mart Tıp Bayramı’nı, yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız.”

Doktorlar kürsüde: “İyi hekimlik iyi şartlarda yapılabilir”

Akşener, Tıp Bayramı’nı kutladıktan sonra kürsüyü İzmir Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Ahmet Kandemir’e bıraktı. Hekimlerin çalışma koşullarına dikkat çeken ve kaliteli bir sağlık hizmeti için sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kandemir şöyle konuştu: “Toplumun sağlığını önceleyen ve devletin kaliteli hizmet vermesini önemseyen hekimleriz. İyi hekimlik iyi şartlarda yapılabilir. Bu, sadece maddiyat olarak algılanmamalı, sağlık sistemi iyi kurgulanmalı ve ilgili yasalar uygulanmalıdır. Bu sistem sağlanmadığı sürece hastaların kaliteli sağlık hizmeti alması mümkün değildir.”

Kandemir, mevcut sistemin aksayan yönlerini ise şöyle anlattı: “Ülkemizdeki sağlık sistemi bir hastaya beş dakikada teşhis koyduran, salgın döneminde sağlık personelini alkışlarken işler normale döndüğünde ‘Giderlerse gitsinler’ diyen bir sistem. Bu sistem vatanında gelecek kuramayacaklarını anlayan hekimleri başka ülkelere göç etmek zorunda bırakan, bizler gibi vatanında kalıp mücadele eden hekimleri de cezalandıran bir sistem.”

Kandemir’in konuşmasını tamamlamasının ardından Akşener, “İYİ Parti iktidarında sizin daha fazla hor görülmenize müsaade etmeyeceğiz. Hiç merak etmeyin” dedi. 

Akşener’den Erdoğan’a doktorlar yanıtı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlar hakkındaki sözlerine de yanıt veren Akşener, “‘Bay kriz’in doktorlarımıza haksız ve mesnetsiz saldırısının temelinde sağlık sektörünü yabancılara ve rantçılara peşkeş çekmiş olduğu gerçeğini saklama çabası var” diye konuştu.  

İYİ Parti lideri Akşener, şehir hastanelerini de gündeme taşıdı ve şehir hastaneleri için yapılan sözleşmeleri tek tek inceleyeceklerini belirterek, “İktidara geldiğimizde şehir hastanelerinin sözleşmelerini inceleteceğiz. İhalelerdeki usulsüzlükleri birer birer tespit edeceğiz ve uluslararası hukuku kullanıp gerekirse tek taraflı feshedeceğiz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.