Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan: “Erdoğan ve Bahçeli kazdıkları kuyuya düşecek, seçim entrikalarla değil meydanda kazanılır”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim kanunu değişikliğinden medet ummanın “beyhude” olduğunu söyledi. Babacan, “Seçim entrikalarla değil, meydanda kazanılır. Seçimi, mevcut sistem yüzünden değil, otoriter zihniyetleri yüzünden kaybedecekler. Erdoğan ve Bahçeli, jübile seçimlerine nasıl gireceklerini konuşmuşlar, kazdıkları kuyuya düşecekler” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. AKP ve MHP’nin TBMM Başkanlığı’na sundukları kanun teklifinden medet ummasının “beyhude” olduğunu söyleyen Babacan, iktidarın seçimi kazanamayacakları için kuralları değiştirmeye çalıştığını belirtti. 

Halkın desteğini kaybedenlerin seçimi matematik formülleriyle kazanacağını sandığını söyleyen Babacan, şöyle konuştu:  

Erdoğan ve Bahçeli, jübile seçimlerine nasıl gireceklerini konuşmuşlar, kazdıkları kuyuya düşecekler. Seçimi, mevcut seçim sistemi yüzünden değil, evrilip içine düştükleri otoriter zihniyet yüzünden kaybedecekler. Masa başında üretilen formüllerle, entrikalarla seçim kazanılmaz. Seçim meydanda kazanılır. Önümüzdeki seçimler, devletin elindeki tüm imkanların, iktidardaki parti lehine seferber edildiği son seçim olacak.” 

“İktidarın kapasitesi küresel gelişmeleri taşımaya yetmiyor”

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle Türkiye diplomasisinde yoğun bir trafik yaşandığını söyleyen Babacan, “Dış politikanın, bir kişinin duygu ve dürtüleriyle yönetilemeyeceği bir dönemdeyiz. Uluslararası alanda, ülkemizin ağırlığına duyulan ihtiyacın arttığı bir dönemde, iktidardaki zihniyetin kapasitesinin küresel gelişmeleri taşıyamaya yetmediğini görüyoruz” dedi.  

“Kimse suçu sağlık çalışanlarına atmasın” 

Babacan, sağlık sistemini yönetmenin en iyi yolunun, insanlar hastalığa yakalanmadan tedbir alabilmek ve koruyucu hekimlik sistemi güçlendirmek olduğunu belirtti. Hükümete, hekimleri hedef alan söylemleri terk etmesi çağrısında bulunan Babacan, “Kimse suçu sağlık çalışanlarımıza ve hekimlerimize atmaya çalışmasın. İnanıyorum ki önümüzdeki 14 Martlar hekimlerimizin eylem değil bayram yapacağı bir gün olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.