Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da STK ve sendikalarda görevli 21 kadın gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya ve yerine kayyum atanan Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in de aralarında bulunduğu sendika ve sivil toplum kuruluşlarında görev alan 21 kadın gözaltına alındı.

(Arşiv)

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün (16 Mart) sabah saatlerinde polis birçok adrese baskın düzenledi. Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, dernek yöneticileri Nevin Oyman ve Fatma Gültekin, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Zekiye Güler, yerine kayyum atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yenişehir İlçe Eş Başkanı Remziye Sızıcı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Fatma Yıldızhan, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Eşbaşkanı Nihal Yanık, Eğitim-Sen 1. Nolu Şube Sekreteri Hatice Efe, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Kadın Sekreteri Bahar Uluğ, Sakine Karadeniz ve Birsen Güneş’in de aralarında bulunduğu 21 kadın gözaltına alındı. Toplam 24 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukat kısıtlaması getirilirken, avukatların karara itiraz edeceği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.