Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (16 Mart 2022): Yeni seçim kanunu partileri ve ittifakları nasıl etkileyecek? | Edgar Şar, Ali Bayramoğlu

Editör: Egemen Gök

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve seçim yasasında değişiklik öngören yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. Teklife göre milletvekili seçilme yönteminde değişikliğe gidilecek, ittifakın artık oyları milletvekili seçiminde önem taşımayacak. Ayrıca seçim barajı da yüzde 7’ye indirilecek.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 21. gününde. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi liderle diplomasi trafiğini sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, siyasetbilimci Edgar Şar ve gazeteci Ali Bayramoğlu, yeni seçim yasasını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.