Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (16 Mart 2022): Muhalefet yeni seçim yasasına dair ne yapacak? & Erdoğan’dan “Mültecileri göndermeyeceğiz” çıkışı

AKP ve MHP tarafından hazırlanan, seçim yasalarında değişiklik öngören 15 maddelik yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu. Teklifte yüzde 10’luk ülke geneli seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi öngörülürken, seçim sürecinde cumhurbaşkanının devlet imkânlarını kullanarak seçim propagandasına katılmasının önü açıldı. Önerilen değişikliğin maddelerinden bazılarının, yeni kurulan partilerin ittifaklardaki önemini azaltacağı düşünülüyor. Muhalefet partileri yeni seçim yasasından nasıl etkilenecek? Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Seçim İşleri Başkanı ve Parti Sözcüsü Av. İdris Şahin, Gündem’de Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün mültecilerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, “Muhalefet, ‘Seçimi kazanırsak ülkedeki mültecileri göndereceğiz’ diyor. Biz göndermeyeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önce, “bütün sığınmacıları en geç iki yıl içinde ülkelerine geri göndereceğini” söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.