Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna’da öldürülen gazetecilerin sayısı artıyor: İki Fox News çalışanı hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Fox News haber kanalı için çalışan iki gazeteci, Ukrayna’daki çatışmalarda hayatını kaybetti.

Fox News için çalışan 55 yaşındaki kameraman Pierre Zakrzewski ve 24 yaşındaki Oleksandra Kuvskinova, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in yakınlarındaki Horenka’da araçlarına açılan ateş sonucu öldürüldü. Zakrzweski ve Kuvskinova’nın yaralanan meslektaşları 39 yaşındaki Benjamin Hall ise hastaneye kaldırıldı.

Fox News CEO’su Suzanne Scott, gazetecilerinin hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklanmada “yürek parçalayıcı bir gün” yaşadıklarını söyledi. Scott, Zakrzweski hakkında “Pierre, bizimle uzun süre görev yaptığı süre boyunca Irak, Afganistan ve Suriye’deki her uluslararası olayı takip etmişti. Gazeteci olarak tutkusu ve yeteneği eşsizdi” dedi.

Fox News Ulusal Güvenlik Muhabiri Jennifer Griffin, Zakrzweski’nin fotoğrafçılıktan mühendisliğe, editörlükten yapımcılığa kadar birçok işi büyük bir beceriyle yaptığını söyledi ve Zakrzweski’nin herhangi bir hikayeyi anlatmaya derinden bağlı olduğunu aktardı. Griffin, Kuvshinova’yı ise yetenekli bir gazeteci olarak tanımladı ve “Hissettiğimiz kayıp kelimelerle ifade edilemez” diye konuştu.

İrlanda Başbakanı Micheál Martin ise İrlanda vatandaşı olan Kuvshinova ve Zakrzewski’nin öldürülmesinden duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi.

Acı haber, geçen pazar (13 Mart) günü ABD’li gazeteci Brent Renaud’un İrpin’de öldürülmesinin ardından geldi. Renaud, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını izlerken öldürülen ilk yabancı gazeteci olarak kayıtlara geçmişti.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Lyudmyla Denisova, şimdiye kadar Ukrayna’da en az iki Ukraynalı gazetecinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.