Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Voleybolda final sevinci: Eczacıbaşı Dynavit CEV Kupası’ndaki ve Halkbank CEV Challenge Kupası’ndaki final maçlarının ilk ayağını kazandı

Eczacıbaşı Dynavit ve Halkbank, dün akşam (15 Mart) oynanan maçlarda Türk voleybolu için önemli galibiyetler aldı. Kadınlar CEV Kupası finali ilk maçında Eczacıbaşı, Allianz MTV Stuttgart’ı 3-1 mağlup etti. Halkbank ise erkekler CEV Challange Kupası finalinin ilk maçında Narbonne Volley’i 3-0 ile geçti.

Bu sonuçlarla iki temsilcimiz, kupaları müzelerine götürmek için deplasmandaki maçlar öncesinde avantaj elde etti. Eczacıbaşı Dynavit’in Almanya temsilcisini 25-19, 22-25, 25-20, 25-17’lik set sonuçlarıyla mağlup ettiği karşılaşmada kaptan Tijana Boskovic, 35 sayıyla bir kez daha kritik bir maçta devleşti.

Eczacıbaşı Spor Salonu’nda oynanan maçın ardından konuşan koç Ferhat Akbaş galibiyeti, “Kaybettiğimiz ikinci set ve kazandığımız üçüncü sette çok iyi oynamadık. Tecrübemiz, oyun isteğimiz ve taraftarın ciddi desteğiyle maçı 3-1 kazandık. Çok avantajlı bir skorla finalin ikinci ayağını Almanya’da oynayacağız. Umarım orada kupayı kaldırırız. Almanya’da yaşayan tüm Türk vatandaşlarını maçımıza bekliyoruz” diyerek değerlendirdi.

Eczacıbaşı Dynavit’in galibiyet sayısı ve sevinci:

https://twitter.com/trtsporyildiz/status/1503792564960468999

Ankara temsilcisi Halkbank, Başkent Voleybol Salonu’nda yoğun taraftar desteğini arkasına aldı ve 25-20, 25-22, 25-23 set sonuçlarıyla Fransa’da oynanacak ikinci maç öncesi önemli avantaj elde etti. Taner Atik’in öğrencilerinden Fernando Hernandez, 15 sayıyla takımın en skorer ismi oldu.

Taner Atik’in maç sonu açıklamaları:

Son 16 turundan beri sırasıyla Union Raiffeisen (Avusturya), Tallinn Technical University (Estonya) ve Panathinaikos’u (Yunanistan) mağlup eden Halkbank, CEV Challange Kupası’nın sahibinin belli olacağa son maça namağlup ulaştı. Halkbank, 2013’te erkekler CEV Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

İki kupanın sahibi, 22 Mart Salı günü saat 21:00’de Stuttgart ve 21:30’da Narbonne şehirlerinde belli olacak. Narbonne Volley – Halkbank maçı, TRT Spor Yıldız ekranlarında naklen yayınlanacak.

Eczacıbaşı Dynavit – Allianz MTV Stuttgart maçının tamamı için: 

Yazar: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.