Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Indian Wells’te son düzlüğe girildi: Erkeklerde gözler iki İspanyol Rafael Nadal ve Carlos Alcaraz’da – Naomi Osaka’nın mental problemleri sürüyor

“Beşinci Grand Slam” olarak tanımlanan Indian Wells 2022’de, tek erkeklerde çeyrek, tek kadınlarda yarı final seviyesine ulaştık.

Rafael Nadal durdurulamıyor

Reilly Opelka’yı 7-6, 7-6 set sonuçlarıyla geçen Rafael Nadal, sakatlıktan dönüşünün ardından 35 yaşında üst üste 18. galibiyetini elde etti ve çeyrek finalde Nick Kyrgios’un rakibi oldu. BNP Paribas Açık’ın ardından Miami Açık’ta yer almayacağını açıklayan Nadal, BBC Sport’a yaptığı açıklamada, “Hafta hafta bakıyorum. Tabii ki her organizasyonda mücadele etmek isterim ancak sağlığım için gerçekçi kararlar almam gerekiyor” dedi.

Nadal’ın maç sayısı:

Ayrıca Nadal, Masters 1000 organizasyonu Indian Wells’te aldığı Dan Evans galibiyetiyle Masters 1000 turnuvalarında 400 galibiyete ulaşan ilk erkek raket oldu. 

Tek erkekler dünya bir numarası koltuğunu tekrar Novak Djokovic’e bırakacak olan Daniil Medvedev, BNP Paribas Açık üçüncü turda, Gael Monfils’e 4-6, 6-3, 6-1 set sonuçlarıyla mağlup oldu. Medvedev zirveyi, Miami Açık’a katılamayacak Djokovic’ten tekrar devralabilir.

Monfils’i ise, gözlerin çevrildiği 18 yaşındaki Carlos Alcaraz 7-5 ve 6-1 ile geçti. Alcaraz’ın çeyrek finaldeki rakibi, son şampiyon unvanını korumaya gelen dünya 12 numarası Cameron Norrie.

Polonyalı Hubert Hurkacz’ı 7-6, 6-4 mağlup eden Andrey Rublev ve önemli bir sürprize imza atarak Matteo Berettini’yi 6-3, 6-7, 6-4 ile eleyen Sırp Miomir Kecmanovic, çeyrek finale ismini yazdıran diğer isimler oldu.

Naomi Osaka’dan üzücü veda

Tek kadınlarda Naomi Osaka’nın mental problemlerinin devam ettiğine tanık olduk. Osaka henüz ikinci turda, Veronika Kudermetova’ya 6-0, 6-4 set sonuçlarıyla mağlup oldu. Japon raket, ilk sette tribünden birinin, “Berbatsın Naomi!” diye bağırmasının ardından maçtan düştü.

Dört Grand Slam şampiyonu, geçen eylül ayında mental problemleriyle tenise ara verdikten sonra üçüncü organizasyonuna katıldı. Maçın ardından konuşmasında Naomi Osaka, yaşadığı olayın kendisine 2001’de Serena ve Venus Williams’ın Indian Wells’te yaşadıklarını anımsattığını söyledi.

2001’de çok genç yaşta tribünlerin ırkçılığına maruz kalan Williams kardeşler, Kaliforniya’daki turnuvayı 14 yıl boyunca boykot etmişlerdi. 24 yaşındaki Osaka, kortta istikrarlı şekilde performans göstermekte oldukça zorlanıyor.

Öte yandan Iga Swiatek, çeyrek finalde yalnızca 56 dakika süren maçta Madison Keys’i 6-0, 6-1 ile geçmeyi başardı. 20 yaşındaki Polonyalı raket, öncesinde bir diğer güçlü rakip Angelique Kerber’i yenmişti. Swiatek’in yarı finaldeki rakibi, Simona Halep oldu.

Swiatek’in ölü noktaya vuruşu:

Halep, üçüncü turda Emma Raducanu’yu turnuva dışına iterek sürprize imza atan Hırvat Petra Martic’i 6-4, 6-7, 6-3 mağlup ederek yarı final biletini kaptı. Tek kadınlarda ikinci yarı final eşleşmesi, bugün (17 Mart) oynanacak iki çeyrek final maçının ardından belli olacak.

Indian Wells Tenis Bahçesi’nde Maria Sakkari – Elena Rybakina ve son şampiyon Paula Badosa – Veronika Kudermetova müsabakaları oynanacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.