Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD istihbaratına göre Ukrayna saldırısında 7 binden fazla Rus askeri öldürüldü

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 22. gününde. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) istihbaratının bilgilerine göre Rusya, üçüncü haftasını dolduran savaşta yedi binden fazla asker kaybetti. Bu sayı, ABD’nin 20 yıllık Afganistan ve Irak işgallerinde kaybettiği asker sayısından da fazla.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli The New York Times gazetesi, Rusya’nın üçüncü haftasını dolduran savaşta yedi binden fazla askerini kaybettiğini yazdı. Şu anda Ukrayna’daki savaşa 150 binden fazla Rus askerinin katıldığını belirten gazete, yaralı asker sayısının ise 14 bin ile 21 bin arasında olduğunu belirtti.

Ukrayna, NATO ve Rus yetkililere göre ise Rus ordusu, savaşta üç generalini de kaybetti. Pentagon’dan yetkililer, ölen ya da yaralanan askerlerin sayısının artmasının Rus ordusunda savaşmaya devam etme isteğini yok edebileceğini belirtiyor. Joe Biden yönetimine gönderilen yakın tarihli bir istihbarat raporunda da cephedeki Rus birliklerinin moralinin düşük olduğu ve askerlerin araçlarını park edip ormana doğru yürüdükleri bilgisi paylaşıldı.

Eski ABD başkanlarından Barack Obama’nın Rusya ve Ukrayna’dan sorumlu üst düzey yetkilisi Evelyn Farkas, “Bu tür kayıplar, özellikle askerlere neden savaştıklarını anlamadıkları için, morali ve cephedeki birliği etkiliyor” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise savaşta tahminen bin 300 Ukrayna askerinin öldüğünü söyledi.

Kaynak: New York Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.