Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli oldu: Villarreal, Juventus’u deplasmanda farklı geçti – Burak Yılmaz’ın tarihe geçtiği maçta turu Chelsea atladı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda rövanş ayağı, dün (16 Mart) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. İngiltere deplasmanından 2-0 mağlup dönen milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, sahasında Chelsea’ye 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Lille’in maçtaki tek golünü kaydeden Burak, Devler Ligi tarihinde eleme turlarında gol atan en yaşlı üçüncü futbolcu oldu. Gecenin öne çıkan maçında Juventus ile Villarreal kozlarını paylaştı. 1-1’in rövanşında Villarreal, deplasmanda Juventus’u 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. 

Dün oynanan karşılaşmaların ardından, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Rakiplerini eleyen Bayern Münih, Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica, Chelsea ve Villarreal çeyrek final bileti aldı. 

Villarreal, Juventus’u deplasmanda farklı geçti

Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanş maçında Juventus’u konuk etti. Allianz Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Polonya Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetti.

Juventus ve Villarreal’in ilk 11’leri

Torino’daki Allianz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi fırtına gibi başladı. İlk 20 dakikada Villarreal savunmasına zor anlar yaşatan Juventus, bu bölümde Dusan Vlahovic ile etkili oldu. Sırp yıldızın, 19. dakikada ise bir topu direkten döndü. Mattia De Sciglio’nun içeriye çevirdiği topta vuruşunu yapan Vlahovic, meşin yuvarlağı üst direğe nişanladı. Öte yandan Juventus’un ilk dakikalardaki baskısını kıran Villarreal, dakikalar ilerledikçe oyuna ortak oldu. İspanya temsilcisi, soyunma odasına golsüz eşitlik ile de gitmeyi başardı. 

İkinci yarıya seyircisinin desteğini arkasına alarak başlayan siyah-beyazlılar; Adrien Rabiot, Juan Cuadrado ve Dusan Vlahovic ile yakaladığı gol fırsatlarından eli boş döndü. Maçın kırılma anı ise 75. dakikada yaşandı. Maç boyunca Juventus kalesine gitmekte zorlanan Villarreal, Joseph Coquelin’in Rugani tarafından ceza sahası içinde düşürülmesi ile penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunda beyaz noktanın başına geçen Gerard Moreno, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçirdi. Moreno’nun golü, Juventus’u tamamen oyundan düşürdü. İspanya temsilcisi, demoralize olan rakibi karşısında 85. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Serge Aurier’den seken topu önünde bulan Pau Torres, yaptığı vuruş ile skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın skorunu ise Arnaut Danjuma belirledi. De Ligt’in ceza sahası içinde topa eliyle müdahale etmesinin ardından kazanılan penaltı vuruşunda beyaz noktanın başına geçen Danjuma, aradaki farkı üçe çıkaran isim oldu. 

Juventus’u deplasmanda 3-0 ile geçen Villarreal, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda dün (16 Mart) oynanan karşılaşmalar:

Juventus 0-3 Villarreal (1-4)

Lille 1-2 Chelsea (1-4)

Chelsea maçında takımının tek golünü atan Burak Yılmaz (36 yaş 244 gün), Şampiyonlar Ligi tarihinde grup sonrası eleme turlarında Ryan Giggs (37y 148g) ve Paolo Maldini’nin (36y 333g) ardından gol atan en yaşlı oyuncu oldu.

Dün oynanan karşılaşmaların ardından, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Bayern Münih, Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica, Chelsea ve Villarreal çeyrek final bileti aldı. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmelerini belirleyecek kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentinde 18 Mart Cuma günü yapılacak. Çeyrek finalde ilk maçlar 5-6 Nisan, ikinci maçlar ise 12-13 Nisan tarihlerinde oynanacak.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1504223770223030279?s=20&t=FLvWY_NackPNM7gQLZV59w

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.