Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim yasasındaki değişiklik teklifi hakkında konuştu: “Biz her türlü tedbiri alıyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, AKP ve MHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunduğu, seçim yasasında değişiklik öngören teklif hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bugün (17 Mart) CHP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Erkek, Cumhur İttifakı’nın iktidarı kaybetme korkusu yaşadığını, Millet İttifakı olarak “her türlü tedbiri aldıklarını” söyledi. 

“Demokrasi ayıbı”

Getirilen değişiklik teklifinde “utanç duyulması gereken düzenlemeler” bulunduğunu belirten Erkek, teklifi “demokrasi ayıbı” diye niteledi. Cumhurbaşkanının seçim propagandalarından muaf tutulmamasını ve seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesini değerlendiren Muharrem Erkek, “Başkanlık sisteminde bu kadar yüksek bir barajı savunmak Cumhur İttifakı’na yakışıyor. Seçimlerde devlet siyasi partilerle yarışmaz. Bu düzenlemeyi getirmek demokrasi adına büyük ayıptır” diye konuştu. 

“Biz her türlü tedbiri alıyoruz”

Düzenlemenin muhalefet partilerini olumsuz etkileyeceği ve Millet İttifakı’nın milletvekili sayısını azaltacağı öngörüleri hakkında da konuşan Erkek şunları söyledi: “Bizim meselemiz Türkiye meselesi. Millet İttifakı güçlenerek yoluna devam ediyor. Bütün kamuoyu araştırmaları Millet İttifakı’nın, Cumhur İttifakı’nın önünde olduğunu gösteriyor. Demokrasilerde çareler hiçbir zaman tükenmez. Biz her türlü tedbiri alıyoruz. Biz birlikte çalışırken kimse ben ne olacağım kaygısıyla hareket etmiyor.”

Altı parti lideri 27 Mart’ta buluşacak

Muharrem Erkek, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarını yürüten altı siyasi partinin genel başkanının 27 Mart’ta DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde yemekli bir toplantıda buluşacaklarını da doğrularken görüşmenin saat 19.00’da başlayacağını ancak yerin henüz kesinleşmediğini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.