Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook, Rus hükümetinin “çocuk hastanesi bombalanmadı” paylaşımlarını kaldırdı

Facebook, Rusya hükümetinin Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’deki bir çocuk hastanesini bombalamasına ilişkin haberlerin yanlış olduğunu belirttiği resmi paylaşımlarının kaldırıldığını açıkladı.

İsrailli bir gözlemci, Rusya Büyükelçiliği’nin Facebook, Twitter ve Telegram’da yanlış bilgiler paylaşıldığını belirtti ve Twitter ve Facebook’un bu paylaşımların kaldırmasına rağmen haberlerin diğer sitelerde de dolaşıma girdiğini aktardı.

FakeReporter tarafından analiz edilen ve Reuters tarafından doğrulanan bir araştırmaya göre, söz konusu gönderiler en az 18 Rus Büyükelçiliği tarafından Twitter, Facebook ve Telegram’da paylaşıldı.

Facebook’un çatı şirketi Meta’nın bir sözcüsü, Reuters’a gönderilerin kaldırıldığını doğruladı. Twitter ve Facebook’tan yetkililer ise Reuters’ın yorum talebine yanıt vermedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 9 Mart’ta, Rusya’nın Mariupol’deki bir kadın doğum ve çocuk hastanesine hava saldırısı düzenlediğini ve aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az üç kişinin öldürüldüğünü söylemişti. Saldırıda en az 17 kişi de yaralanmıştı.

Zelenskiy bu saldırıyı “savaş suçu” olarak nitelendirmişti.

Rusya’nın resmi hesapları ise sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarında, bombalama haberinin düzmece olduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.