Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aslan, UEFA Avrupa Ligi’ne son 16 turunda veda etti: Galatasaray 1-2 Barcelona

Galatasaray, bugün (17 Mart) UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona ile kozlarını paylaştı. 0-0’ın rövanşında Avrupa’nın dev kulüplerinden Barcelona ile tarihi bir maça çıkan Cimbom, rakibine 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Galatasaray’ı eleyen Barcelona’nın da yer alacağı UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final kura çekimi programı, yarın (18 Mart) Türkiye saati ile 15.30’da başlayacak.

Galatasaray, Barcelona’ya diş geçiremedi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona ile kozlarını paylaştı. NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetti.

Galatasaray ve Barcelona’nın 11’leri

NEF Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Galatasaray pozisyona girerek başladı. Maçın henüz 5. dakikasında Patrick van Aanholt’un uzun pasında savunma arkasına sarkan Bafetimbi Gomis, yaptığı sert vuruşta Barcelona savunmasını geçemedi. Barcelona ise 10. dakikada Galatasaray kalesinde tehlike yarattı. Pierre-Emerick Aubameyang’ın savunma arasına derinleme pasında top ile buluşan De Jong’un yaptığı vuruş, kaleci Inaki Pena’nın bakışları arasında az farkla dışarı gitti. Dakikalar ilerledikçe seyircisinin desteğini arkasına alan Cimbom, 28. dakikada öne geçmeyi başardı. Alexandru Cicaldau’nun kullandığı köşe vuruşunda kale alanı önüne hareketlenip kafa vuruşunu yapan Marcao, takımını öne geçiren isim oldu. Brezilyalı yıldız, attığı golün sevincini yaşarken köşe bayrağını kırdığı için hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Ancak Galatasaray’ın gol sevinci oldukça kısa sürdü. Ferran Torres’in pasında ceza sahasının solunda top ile buluşan Pedri, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı ve skorda dengeyi sağlayan isim oldu. İlk 45 dakika Marcao ve Pedri’nin karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi.

Soyunma odasına moralli giden Barcelona, ikinci yarıya gol ile başladı. Patrick van Aanholt’un sakatlığı nedeniyle sahada olmadığı dakikaları fırsat bilen Barcelona, 49. dakikada öne geçti. Kaleci Inaki Pena’nın kurtarışları sonrasında topu önünde bulan De Jong, altıpas bölgesinde bekleyen Pierre-Emerick Aubameyang’a pasını aktardı. De Jong’un bu ikramını geri çevirmeyen Aubameyang, meşin yuvarlağı filelere yolladı ve takımını öne geçirdi. Galatasaray, 59. dakikada Patrick van Aanholt’un uzaktan çektiği sert şutta gole yaklaştı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı.  

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda oynanan Galatasaray-Barcelona maçının özeti:

Temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Barcelona’nın da yer alacağı UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final kura çekimi, yarın Türkiye saati ile 15.30’da başlayacak

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.