Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Avrupa arenasında: Aslan, Barcelona’ya karşı kükremeye hazır!

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turunda rövanş ayağı, bugün (17 Mart) oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek. Temsilcimiz Galatasaray’ı ise zorlu bir sınav bekliyor. Sarı-kırmızılılar, 0-0’ın rövanşında Avrupa’nın dev kulüplerinden Barcelona ile NEF Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Saat 20.45’te başlayacak mücadele, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Galatasaray’ın konuğu Barcelona

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona ile kozlarını paylaşacak. NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, saat 20.45’te başlayacak. Mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetecek.

Galatasaray, Barcelona’yı geçip tarih yazmak için sahada

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda oynadığı altı maçta üç galibiyet ve üç beraberlik alarak namağlup son 16 turuna yükseldi. O dönem Fatih Terim’in çalıştırdığı sarı-kırmızılılar, grup maçlarında rakip filelere yedi gol atarken kalesinde ise üç gole izin verdi. 

Süper Lig’de zirve yarışından kopan, Ziraat Türkiye Kupası’na ise son 16 turunda veda eden Galatasaray, Domenec Torrent yönetiminde tüm odağını Avrupa’ya çevirmiş durumda. Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı dokuz karşılaşmada üç galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 29 haftası tamamlanan ligde topladığı 38 puan ile 11. sırada bulunuyor. 

Lazio, Olimpik Marsilya ve Lokomotiv Moskova gibi takımların bulunduğu gruptan lider çıkma başarısı gösteren Galatasaray, son 16 turunda turnuvanın en büyük favorisi Barcelona’yı karşısında buldu. İspanya temsilcisi ile deplasmanda oynadığı ilk maçta sahadan 0-0’lık beraberlik ile ayrılan temsilcimiz, NEF Stadyumu’nu dolduracak seyircisinin önünde turu geçmek isteyecek. Avrupa kupaları tarihinde Barcelona ile dokuz kez karşılaşan temsilcimiz, bu maçların sadece bir tanesini kazanabildi. Öte yandan Avrupa arenasında çıktığı son dört eleme turunda elenen Galatasaray, kulüp tarihinde daha uzun bir seri yaşamadı. Galatasaray, evinde oynadığı son Avrupa kupası maçında ise Olimpik Marsilya’yı 4-2 mağlup ederek gövde gösterisi yapmıştı. Öte yandan Cimbom, bu sezon Avrupa kupalarında grup aşamasından bu yana boy gösteren 96 takım arasında hiçbir maçın ilk yarısında gol yemeyen tek ekip olma özelliği taşıyor. Galatasaray, aynı zamanda bu süreçte hiçbir zaman skor dezavantajı yaşamayan tek takım konumunda. 

Torrent’in bu maçtaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Bu sezon harikalar yaratan Kerem, çıktığı 42 karşılaşmada 11 gol ve yedi asistlik performansın altına imza attı. 

Domenec Torrent: “Amacımız tur atlamak

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Barcelona maçı öncesi düzenlenen basın toplantısına katıldı. Karşılaşmanın çok zor geçeceğinin altını çizen Torrent, şöyle konuştu: “Barcelona, bizimle oynadığı maçtan sonra rakibine dört gol attı. Bizim Barcelona’ya karşı mücadelemizi adil şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda dünyanın en iyi beş takımından biri onlar. Yarın son dakikaya kadar mücadele etmek için çalışıyoruz. Barcelona gibi fizik gücü de yüksek olan bir takıma karşı oynamak çok farklı. Bizim amacımız tur atlamak.”

Barcelona’da tek hedef çeyrek final

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, Benfica ve Dinamo Kiev’in bulunduğu E Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam etmek zorunda kalan Barcelona, son 32 turunda Napoli ile kozlarını paylaştı. İtalya temsilcisini her iki maçta da sahadan silen Xavi Hernandez’in öğrencileri, toplam yedi gol attıkları rakibini rahat geçti. 

Ara transfer döneminde Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Dani Alves ve Adama Traore transferleri ile gücüne güç katan Barcelona, son haftalarda formunun zirvesinde. 14 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Xavi Hernandez’in öğrencileri, bu bölümde rakip filelere toplam 36 gol atmayı başardı. 

Galatasaray, geçen hafta oynanan karşılaşmada Barcelona’nın 18 maçlık gol atma serisine son vermeyi de başardı. Öte yandan Türk takımları ile oynadığı 15 Avrupa kupası maçının sadece üçünü kaybeden İspanya temsilcisi, bu üç yenilgiyi de deplasmanda aldı.

Xavi Hernandez’in Galatasaray maçındaki en büyük gol silahı, Pierre-Emerick Aubameyang olacak. Arsenal’deki kötü günlerinin ardından yeniden çıkışa geçen Gabonlu yıldız, Barcelona kariyerinde çıktığı dokuz karşılaşmada altı kez fileleri sarsarak adından söz ettirdi. 

Galatasaray ile Barcelona arasında oynanan ilk karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda bugün (17 Mart) oynanacak maçlar:

Bayer Leverkusen-Atalanta (3-2)

Galatasaray-Barcelona (0-0)

Kızılyıldız-Rangers (0-3)

Monaco-Braga (2-0)

Frankfurt-Real Betis (2-1)

Olimpik Lyon-Porto (1-0)

West Ham United-Sevilla (0-1)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler