Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere, Ankara-İzmir hızlı tren projesine 2.1 milyar euro kredi sağlayacak

İngiltere hükümeti, Ankara ile İzmir arasındaki yüksek hızlı tren projesine 2.1 milyar euro kredi sağlanacağını açıkladı. Bu kredi, İngiltere tarihinin en büyük altyapı finansmanı olarak kayıtlara geçti.

İngiltere Ticaret Bakanlığı, İngiltere İhracat Finansmanı’nın (UKEF), Ankara ile İstanbul arasındaki 503 kilometrelik yüksek hızlı tren projesine 2.1 milyar euro kredi sağlanacağını açıkladı. Projenin finansmanına ise Credit Suisse ve Standard Chartered Bank öncülük ediyor.

2021’de COP 26 İklim Konferansı’na ev sahipliği yapan İngiltere, bu anlaşma ile Türkiye’nin ulaşım sektörünü karbondan arındırmasına ve sera gazı emisyonlarını azaltma taahhütlerinin yerine getirilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Anne-Marie Trevelyan

Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan, Türkiye’nin İngiltere için hayati bir ticaret ortağı olduğunun altını çizerek, “İngiltere’nin şimdiye kadarki en büyük sivil altyapı anlaşması güçlü bir şekilde sürdürülmelidir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bu anlaşmanın yeşil bir anlaşma olduğunun altını çizdi ve Ankara’nın, İngiltere hükümeti ile işbirliğini daha da güçlendirmeyi umduğunu söyledi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.