Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Savaşa tüm hücrelerimle karşı çıkıyorum” diyen baş balerin Olga Smirnova, Bolşoy Balesi’nden ayrıldı

Dünyanın en eski balelerinden Bolşoy’un baş balerini Olga Smirnova, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarına yönelik savaş karşıtı açıklamalarının ardından Bolşoy Balesi’nden ayrıldı ve Hollanda Ulusal Balesi’ne katıldı.

Hollanda Dans Topluluğu, Rus balerin Olga Smirnova’nın Hollanda Ulusal Balesi’ne katılmak için Moskova’daki Bolşoy Tiyatrosu’ndan ayrıldığını duyurdu. Hollanda Ulusal Balesi Direktörü Ted Bransen, “O’nun Hollanda Ulusal Balesi’nde dans etmesi bir ayrıcalık” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını eleştiren 30 yaşındaki Smirnova, Telegram hesabından paylaştığı mesajında “Savaşa tüm hücrelerimle karşı çıkıyorum” demişti. Smirnova savaş karşıtı açıklamalarının Ukrayna’da yaşayan akrabası ya da büyükbabasının Ukraynalı olmasıyla alakalı olmadığını belirtmiş ve “İnsanların öldüğünü, başlarını soktukları çatılarını kaybettiklerini ve evlerini terk ettiklerini görmek çok acı” demişti.

“Rusya’dan utanacağımı hiç düşünmemiştim”

Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’yı terk eden yıldız balerin, kararının ardından şu açıklamayı yapmıştı: “Rusya’dan utanacağımı hiç düşünmemiştim. Yetenekli Ruslarla, kültürel ve atletik başarılarımızla her zaman gurur duydum ama şimdi öncesi ve sonrası arasında bir çizgi çekildiğini hissediyorum.”

Kaynak: DW

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.